Most kell az erő

2014. október 30. 06:35

Túl azon, hogy jelen vannak a régről ismert arcok, ez a tömeg mégis új, friss és erőt mutat. Erre volt jó az internetadó (van egy hosszabb neve is, nem fogjuk használni, mert megjegyezhetetlen és nem is fontos).

2014. október 30. 06:35
Csermely Péter
Magyar Nemzet

„Most, ki tudja miért, a Fidesz nekiállt, hogy rendbe tegye az ellenzéket is. A régi évek óta elég rossz állapotban van, utcára csalogattak tehát egy újat. Hogy három, ilyen nagy fölénnyel megnyert választás után ilyen gyorsan több tízezres tüntetéseken követeljék a miniszterelnök és a kormány távozását, az ritka madár a politikában. A kormánypárti politikusok szocialista kötődéseket keresgélnek és találnak a demonstrációk hátterében, de ez mellékszál, leginkább csak arra jó, hogy olyasfajta szervezettség látszatát kössék az MSZP-hez, amilyennel az egyáltalán nem rendelkezik.

Túl azon, hogy jelen vannak a régről ismert arcok, ez a tömeg mégis új, friss és erőt mutat. Erre volt jó az internetadó (van egy hosszabb neve is, nem fogjuk használni, mert megjegyezhetetlen és nem is fontos). Sokan, nagyon sokan hajlandók arra, hogy aktivizálódjanak miatta a közélet terein, akár most először, akár visszatérve, sokadszorra. Ennek a jelenségnek a hosszabb távú hatását nem lehet ma még felmérni, de azt a legóvatosabb megközelítéssel is megállapíthatjuk, hogy két ekkora tüntetés néhány napon belül, az igen erős kezdés.  

(...)

A politikában a legnagyobb erő néha ahhoz kell, hogy a rossz döntésekből ki tudjanak hátrálni a politikusok. Most ehhez minden adott. Az erő is és a rossz döntés is.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 178 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bini
2014. október 30. 20:50
Szerkesztő ur! Ha lehet megjegyezni a demo nem a semmiből jőtt össze, hanem jól elő Volt készitve méghozzá az ujabb 2/3 után az USA Ügyvivő ur által megfogalmazott homályos vádjai kapcsán, ami úgye azzal Indult, hogy kitiltottak Magyar kormánytisztségviselőket korrupció vádjával, majd köztisztségviselővé változtak, majd kormányközelivé, majd őnkormányzativá, s legvégül arról is értekezett az Ügyvivő ur már eljutott odáig, hogy amiért az USA kitiltott valaki lehet hogy az adott országban már nem is büncselekmény. Két hétig ment a média és ellenzéki hecckampány a kormány ellen, majd a szokásos adótervezet amit még nem tárgyalt a Parlament jőtt egy újabb Sub és a média ujfennti heckampány alapján holmi csusztatásokkal tálalta és súlykolta az egészet amibe beszállt az EB és újfennt az Ügyvezető ur. Na ezen elözmények során jőtt a netadó néven elhiresült demonstráció, amit háttérben, de nyíltan is az ellenzéki aktivisták szerveztek, mire eljőtt az ídő már rég nem a netadóról Volt szó hanem egy kormánybuktató akcióról ami külföldi médiák hátszéllel megtámogadtak. Hogy a két alkalommal ki miért Volt jelen ki tudja. A fiataok akik a neten lógva lettek mozgósitva valóban a netadó ellen, de a vesztes baloldali pártok teljesen más szándékkal amit a hirtv riportereinek megtámadása, majd a Fidesz székház megtámadása jelezte, hogy itt a Gyurcsányi forgatókönyv került elő és polgárháború kirobbantása Volt a fő cél.
Wazze
2014. október 30. 16:39
"A kormánypárti politikusok szocialista kötődéseket keresgélnek és találnak" A kormány először a saját háza táján keressen komcsikat, besúgókat és ávósokat!... Majd ha azokat megtalálta, utána keressen máshol! Seggfej újságfirkászhere!
kizökkentidő
2014. október 30. 12:45
Van ott erő csak ritkán jön elő. https://www.youtube.com/watch?v=wlxVTpEyMEw
Ellensúly
2014. október 30. 11:34
A netadóra adott reakció képet ad a szomorú magyar valóságról. – A proletárt nem érdekli, hogy a szlovák kormány megerősíti a nemzetiszocialista szellemiségű Beneš-dekrétumokat. – A proletárt nem érdekli, hogy az Európai Parlament épületében termet neveznek el a népére fegyvert emelő Horn Gyuláról. – A proletárt nem érdekli, hogy a kormányban államtitkári rangot kapott egy 3/2-es operatív tiszt. – A proletárt nem érdekli, hogy a szocik a magyarellenes román miniszterelnököt hívják kongresszusuk díszvendégének, és születésnapján köszöntik a marosvásárhelyi pogrom kitervelőjét. – A proletárt nem érdekli, hogy a liberálisok a szlovák karhatalom mellé álltak, miután az agyba-főbe vert magyarokat. – A proletárt nem érdekli, hogy sokszor saját szimbólumait sem használhatja. – A proletárt nem érdekli, hogy a történelmét meghamisítják. – A proletárt nem érdekli, hogy a környező nemzetiszocialista szellemiségű államok nap mint nap pusztítják a magyarságot. – A proletárt nem érdekli, hogy a kormány második embere egy pufajkás-munkásőr múltú, a nemzetnek rengeteget ártó, a Mazsihisz-ügyvezetői pozíciójából hatalmas svindlik miatt bukó, véresszájú szoclibet nevez ki maga mellé tanácsadónak. A proletárt csak az érdekli, hogy ne kelljen többet fizetni a netért. Hiszen mi lesz vele betevő Facebook nélkül?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!