Átlépték

2014. november 02. 09:15

Orbán Viktor jelenleg legitimációs erőt gyűjt, és azok felé fordult, akikre szüksége van ahhoz, hogy hatalmát megtartsa. És ez nem más, mint szeretett, kellően megosztott népe.

2014. november 02. 09:15
F. Tóth Benedek
Vasárnapi Hírek

„A helyzet azonban az, hogy a miniszterelnök pontosan tudta, mi tesz, amikor visszavonulót fújt. És nem azért, mert megijedt volna a néhány tízezres demonstráló tömegtől. Egyszerűen csak tudja, hogy a gyengébb ellenállás felé kell fordulnia. Nyugatról ugyanis komoly ellenfelek szorongatják. Az önmaga identitásával küzdő Európai Uniót eddig flegmán kezelte, a brüsszeli gépezet mindeddig automatikusan finanszírozta a magyar demokratikus rend felszámolására tett intézkedéseit, de most új, rendszerkritikusabb, elsősorban az unió érdekeit szem előtt tartó irányítócsapat érkezett a közösség élére; valamint felbukkant a színen az Amerikai Egyesült Államok, amely közölte Magyarországgal: korrupció gyanúja miatt hat magyart kitiltanak az országukból.

Egy ilyen helyzetben, a Déli Áramlat megépítésével is az uniós érdekekkel szembe menő, Kelet felé nyitó, oroszbarát Orbán Viktor csak egyet tehet: legitimációs erőt gyűjt, és azok felé fordult, akikre szüksége van ahhoz, hogy hatalmát megtartsa politikai játékaihoz, gazdasági érdekeihez. És ez nem más, mint szeretett, kellően megosztott népe. A nép, amellyel az elmúlt négy-öt évben azt tett, amit csak akart. A nép, amelyik szinte mindent eltűrt eddig is, a nyugdíjvagyon lenyúlásától kezdve, az Alaptörvény megváltoztatásán és a trafikmutyin át, egészen a csodás módon gazdagodó állampárti politikusokig. Morgolódott a nép, dünnyögött, fel-felkiáltott, de simán hagyta, hogy leépítsék, kilopják lelkéből a demokráciát.

Merthogy Orbán társadalomképlete egyszerű: vannak a választók egészét tekintve kisebbségben lévő vakon hívők (hozzájuk igazították a választójogi törvényt, hogy kisebbséggel is biztosíthassák a hatalomhoz szükséges politikai többség hatalmát), van a szétmorzsolt ellenzék (velük nem kell semmit tenni, önmaguktól felzabálják egymást), és vannak azok, akik otthon ülnek (no, őket otthon is kell tartani, mert ezzel biztosítják a vakon hívők hatékonyságát).”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 93 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
grad
2014. november 02. 23:05
"automatikusan finanszírozta a magyar demokratikus rend felszámolására tett intézkedéseit," Te szerencsétlen, te!
1120
2014. november 02. 22:50
Ilyen egy vérbeli Mester Ákos tanítvány... Cinikus, féligazságokkal ködösítő szaralak.
imres
2014. november 02. 21:17
Jaj Benedek! Miért is van Orbánnak legitimációs problémája? Szarrá nyerte magát ebben az évben. Persze. Az tény, hogy a támogatókat könnyen el lehet veszíteni. Lásd még, Gyurcsány elvtárs és az MSZP 2010-es duplaszaltós bukfence, De annak - ha egy kicsit járatos vagy a politikában, akkor tudhatod - komoly előzményei voltak. Nem. Nem az őszödi beszéd. Addigra már Gyurcsányi és az MSZP rongyig amortizálódott. Tehát. Orbán jelenleg biztosan tartja stabil táborát. Bár ennek így a ciklus elején túlzott jelentősége nincs. A második félidő az érdekes. Akkor, amikor a most ismét burjánzó bal-libsi utcai csőcselék kitermeli magából középszerű kisvezéreit. A baloldali poliikai pártok pedig majd beszippantják őket. Megszületnek az új Árokkornél, Dopeman, Juhász... elvtársak. Egy már van. Az IWIW-es faszkalap. Olvastam elméletét a kapcsolatépítés modelljéről. :) Benedek elvtárs! Írod, higy az otthon ülőket otthon kell tartani. Ezzel Orbánnak, ha ez a szándék, sok dolga nincs. Nagy részük soha nem szavazott. Azok ezután is magasról szarnak a politikára. Kisebb részük a befogott orrú, akinek egy idő után nem tellett csipeszre. Így már nincs mivel befognia az orrát. Ők soha nem szavaznak a Fideszre. Őket csak a baloldal tudná megszólítani. De ugye Benedek elvtárs, azt te is belátod, hogy ez a baloldal annyira impotens, hogy csak egy dologra képes. Saját maga szétverésére. Kicsit nézzük már meg a további állításodat is! Magánnyugdíj: Azt tudod, Benedek elvtárs, hogy az állami nyugdíjba visszalépés lehetőségét még Bajnai teremtette meg? 2009-ben ennek hatására sokan vissza is léptek. Bementek (mert képzeld! be kellett menni) a Nyugdíjfolyósítóhoz és igényelték a visszalépést. És ugye azt is tudod, hogy az állami költségvetés minden évben jelentős összeggel megtámogatta a kötelező magánnyugdíj-pénztári kasszát. Magyarul, a közös adóbevételből is fizettük a nemlétező nyereséget. :) Miért? Mert a kiépített apparátus költségei elvitték a hasznot. Trafikügy: Hajdu elvtárs, a DK szakpolitikusa(?) :) megkapta a komplett dokumentációt. Azóta se, egy pitiáner ügyet se tudott kicsiholni a teljes dokumentációból se. Benedek elvtárs! Akkor miről beszélsz? Politikusok gazdagodása: Téged zavart Boldvai elvtárs 100 milliós villája? Megkérdezted miből? Simon elvtárs 250 milcsije? Olyan aranyosak vagytok, amikor az egyik oldalon szaros pofával nyomjátok a szöveget, miközben a másik oldal disznóságainál egy böffenést sem vagytok képesek kipréselni magatokból.
S0ma
2014. november 02. 19:00
Ez is megvolt! Holnap kik fognak Zorbánozni? Ezek észre sem veszik, mennyire átlátszóak, ha sósavval önthetnének le minden Fideszest, talán akkor megnyugodnának. Ez sem biztos! Utána kezdődne csak az igazi "összefogás"! Unalmas, értelmetlen őket citálni, Kálmán Olga és drágabolgárúr úgyis felülmúlhatatlan bohóckodásban is, gyűlölködésben is, éppen elég muníciót adnak az "igazságra szomjazó", betelefonáló szerencsétlen páriáknak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!