Zuckerberg népe

2014. november 02. 15:14

Most, hogy a Zorbán odapottyantott egyet az oltárukra és káromolni merészelte az istenüket, legalább előmásztak egy kicsit a virtuális térből, bele az életbe.

2014. november 02. 15:14
Hegyi Zoltán
MNO

„Az internetadó jó ötletnek tűnhetett, de nem az. Olyan, mint a reklámadó, ami csak azokban nem tett kárt, akikben kellett volna. A tüntetők viszont hosszú időre muníciót szolgáltathatnának egy érdeklődő kulturális antropológusnak. Egy erősen »szocialista« kötődésű »hipszter« (a szó egyébként már vagy hatvan éve foglalt és korántsem olyan kockásinges fazonokat jelöl, akik úgy néznek ki, mint egy partiarc és egy kanadai álfavágó különös elegye, aki most ugrott ki a Szemere-kormányból) megszervezte, Zuckerberg népe Tunéziát játszott, csak persze biztonságban, az ökölrázós gyurcsányista nénik csatlakoztak, és persze benézett néhány vénaszkenner-érzékeny fociultra is, ha már éppen arra jártak, utóbbiakra aztán sunyi módon megpróbálták ráverni a balhét, mert nekik már úgy is mindegy. Vizualizáltam is mindjárt, amint a Húgyos Tűzoltó (az első igazi kemény fejek egyike volt a Fradi táborban, még a hetvenes években a Csillagos Zolival együtt – tényleg, ki tud róluk?) szellemi örökösei egy-egy elaggott monitorral a hónuk alatt átballagnak a Kossuth térről a Lendvay utcába és adnak a redőnynek.

Minden együtt volt tehát egy jóízű Orbán, takarodjhoz. Nem is ez a baj. Szabad országban szabad emberek azt csinálnak, amit szabad. Nyugodtan lehet demokráciát követelni ebben a borzalmas diktatúrában, amiről aztán az elnyomott sajtó részletesen beszámolhat, különösen derűsen szemlélődő zenbuddhista rendőrök között. A dühös nénik szeme világa nem forgott veszélyben, hál' Istennek.

A baj az, hogy nem az a rock and roll, hogy halott egereket hajigálunk héccázér. A megvilágosodás pillanata az lesz, amikor az egybegyűltek nem a legújabb kütyükért állnak sorba, mint a konzumidióták, hanem összegyűjtik az összes vackot egy szép nagy halomba, és megmelegednek mellette. Amikor rádöbbennek, hogy mennyi drága időt pazaroltak a HR-esek, az adóhivatal és a titkosszolgálatok eldorádójára, exek felkutatására, értelmezhetetlen, soha többé meg nem nézett fotográfiák küldözgetésére, szánalmas félrekefélések megszervezésére, alsógatyás képek eljuttatására mások feleségének, aljas, névtelen, gyáva »kommentek« írására magukat markolászva a magány sötétjében, amikor újra beszélgetni kezdenek a családjukkal, a kocsmában és a buszon. Amikor kimennek a Napra.

Kezdetnek persze ez sem volt rossz. Zuckerberg népe ugyanis ezidáig meglehetősen inaktív volt, hogy finoman fejezzük ki magunkat. A szemkilövetéstől a függetlenedési próbálkozásokig bezárólag semmi, de semmi nem érte el az ingerküszöbüket, semmi, ami ebben a hazában történt. Most, hogy a Zorbán odapottyantott egyet az oltárukra és káromolni merészelte az istenüket, legalább előmásztak egy kicsit a virtuális térből, bele az életbe. Talán nem fáztak meg nagyon ebben a csúnya időben.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 119 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kaffogó hebrencs
2014. november 03. 15:27
Nem gondoltam volna, hogy ez a nép egyszer még képes összeszedni magát annyira, hogy a HírTV ne tudjon élőben bejelentkezni, mert elnyomja a tüntetők hangja. Orbán diktatúrája persze nem bukik meg, hiszen ennek a népnek mindegy, hogy Horthyt, Kádárt vagy Orbánt szolgálja ki, a lényeg, hogy alattvaló lehessen, ne kelljen vállalnia a felelősséget az életéért, 3.60-as kenyér meg legyék meg "olcsóbb legyen a rezsi".
brabant89
2014. november 03. 10:32
Kedves Magyar Nemzet, erre most miért volt szükség? Miért kell ilyen lekezelő, gunyoros hangnemű cikket közölni? Megörültetek, hogy Orbán megjött Svájcból és visszavonta (kérdés meddig?) az internetadót? Miért kell még a tüntetőkbe belerúgni? Hegyi Zoltán itt okoskodik fociultrákról, gyurcsányista nénikről, holott még a vasárnapi tüntetéseken sem ők voltak többségben, pláne a keddin. Ez a hangnem csak arra jó, hogy a tüntetések miatt berezelt hívő törzsközönséget megnyugtassuk. Kedves Magyar Nemzet, hát már lemondtatok Zuckerberg népéről? Pedig hát Szeretett Vezetőtők is ott van a Zuckerberg univerzumban, Deutsch Tamás nemzeti konzultációs megbízott is oda hányja baromságait. A jobbosok nem használják az internetet? Akkor mit keres itt ez a sok idióta jobbos a Mandineren?
pierre bayle
2014. november 03. 08:11
Annyiban egyetértek, h nem elsősorban ezért kellene utcára menni, hanem az egetverő balkáni korrupcióért, az iskolaügyért, a tankönyv-szabadságért ,a felsőoktatásért, a szociális szféráért, az Európa-barát útra való visszatérésért, továbbá Paks ellen, a stadionok ellen, a Putyin-nyalás ellen. Ezek valóban fontosabbak, de Hegyinek ezek nyilván tetszenek, úgyhogy aligha jutnánk közös nevezőre.
Ultima Ratio
2014. november 02. 21:43
Idióta barom, akár a többi fidesznyugger narancsbirka. Persze, a tüntetésen KIZÁRÓLAG hipsterek, drogosok és liberálisok voltak. Fogalmatok sincs a való világról, fasszopók, meg is lepődtetek amikor szembe jött, lesz még itt nagy pofáraesés. Skatulyázzátok még be jobban pár általatok elképzelt csoportba a tüntetőket, építsétek csak az álomvilágot, ahol ti ültök a szarváratokban és azt hiszitek, hogy a falon túl mindenki titeket imád, aki pedig nem az egyrészt elenyésző számú, másrészt a Nyugat pénzeli, hiszen az LE-HE-TET-LEN, hogy valaki ne tapsoljon Orbán elvárs bármely döntéséhez. Nézd csak a birkáidat? Netadó lesz? Tapsvihar. Mégse lesz netadó? Tapsvihar. Csak a nyugdíjhoz ne nyúljon a cár, és ezek ott fognak tapsolni az ország tönkretételéhez a halálukig... ami szerencsére már nincs oly messze, 80 fölött már nehéz ez a sok békemenet, ráadásul az se tesz jót az egészségnek ha a Fidesz minden nap seggbekúrja az embert, még akkor sem, ha önmaga áll érte sorba és szereti is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!