Pisacsökkentés

2014. december 11. 15:49

Végleg sikerült elidegeníteni hosszú távon még a konzervatív gondolatkörtől is hidegrázást kapó, jelenleg felnövekvő huszonéves generációt.

2014. december 11. 15:49
B. Boogieman
Tutiblog

„Már mondtuk korábban: még ha el is ásnak egy ilyen barom ötletet, a verbális károk, amiket egy-egy balhé okoz nagyobbak, mint a politikai veszteségek. Lehet nézni a Századvég termelési jelentéseit, meg hallgatni a kincstári optimizmus adatait a Közmédiában, de ettől még a közhangulat alakul, és egyértelműen nem a Fidesz javára. Ha egy kormány azzal a váddal kell, hogy naponta szembesüljön, hogy autokratikus, kézivezérlős, demokrácia-lebontós fajta, akkor talán nem autokratikus, kézivezérlős és a generációs gettókat mélyítő döntéseket és verbális öklözéseket kéne csinálnia. Ésszerű lenne ennek ellenkezőjét tenni a szimbolikus rendelkezések terén: laza, fiatalbarát, liberális színben kéne tündökölnie, és ezzel tenni zárójelbe az egyéb iránt kétségtelenül eltúlzott, sőt néhol kifejezetten hamis vádakat.


De így? A kádári retorikát és az ötvenes évek mccarthyzmusát egyszerre idéző, felesleges, drága és értelmetlen rendelkezéssel és verbális trollkodással? És visszatérve az előző ponthoz kit akarnak meggyőzni és miről ezzel? Mert napok alatt sikerült felhergelni a sajtót (Szily drogtesztjét azért még megvárnánk, bár szerintem felesleges pisálnia, elég ránézni a pupilláira egy átlagos délutáni sajtájon.) A harmincas slacker-jobber társaságot szintén sikerült felpaprikázni. Sikerült aggodalomba sodorni a bájos kerdem nagypapit, Rubovszky Györgyöt. Sikerült a sírás szélére vinni a tiniket, és végleg sikerült elidegeníteni hosszú távon még a konzervatív gondolatkörtől is hidegrázást kapó, jelenleg felnövekvő huszonéves generációt. Ezen túl minden jóérzésű szülőt is sikerült elbizonytalanítani, aki azt látja, hogy az a Fidesz, amelyikben egész generációja tolong, épp átalakul egy olyan vaskalapos köcsöggé, ami ellen egykoron ő egy Fidesz nevű politikai formáció és az általa képviselt gondolat mögé sorakozott fel.

Egy szó mint száz, a Boogieman féle kompromisszumos javaslat az lenne, hogy simán vehetnek vizeletmintát újságírói és korosztályos alapon, ha cserébe az összes politikus átesik egy nyilvános köztéri végbéltükrözésen. Habony Árpiét meg közvetítse a Közmédia is, ha lehet kérni ilyent.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
fractalized.bitstream
2014. december 12. 09:19
Ugyan-ugyan, amikor a fiatal rájön, hogy a kormányzati intézkedéseknek köszönhetően munkát talál könnyedén, családot alapíthat, és még minőségi szórakozásra is marad pénze, sőt még félre is tud rakni, akkor hirtelen nem lesz olyan nagy a lázongási kedve. De legyenek lázongók, ilyenekre is szükség van, de ne higgyük azt, hogy az a többség.
Horpadt Bölény
2014. december 11. 20:10
Picsa pöccentés
mustarharmas
2014. december 11. 19:00
Nagyon igaz. Olyan, mintha fideszék újabban meghülyültek volna....
várúr
2014. december 11. 18:41
A "végleg" nagy szó. Imádják a médiában. Sok végleg-nek lett vége, mint a botnak, órákon belül.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!