Olaj a tűzre most módosítani a gyülekezési törvényt

2015. január 01. 15:44

Gulyás jónak tartaná, ha majd a Fidesz bukása után Vona elkezdené bebörtönözni a barátait, és a törvény úgy szólna, hogy ez ellen egy hétig tüntethet békésen közterületen, aztán mehet haza kussolni?

2015. január 01. 15:44
Navra László
Kettős Mérce
„A Gulyás Gergely által kifejezetten említett másik kérdés, a közterület tartós elfoglalása, és ezzel kapcsolatban a gyülekezések felső határidőhöz kötése, már vitatható. Annak ellenére is, hogy 2008-ban az AB is úgy foglalt állást, hogy „nem minősül gyülekezésnek a közterület korlátlan idejű igénybevétele”. Azon túl, hogy a Kossuth tér 2006-os elfoglalása idején nem hallottunk arról, hogy ezzel a Fidesznek bármi baja lett volna, ez a probléma alkotmányosan is nagyon kényes. Mert igaz az, hogy a közterület nem sajátítható ki, de ha valaki egy közügyhöz szerez annyi támogatót, hogy akár évekig bírnak demonstrálni érte, akkor az egy fontos kérdés. Vagy Gulyás Gergely tényleg jónak tartaná, ha majd a Fidesz bukása után Vona Gábor elkezdené bebörtönözni a barátait, és a törvény úgy szólna, hogy ez ellen egy hétig tüntethet békésen közterületen, aztán mehet haza kussolni? Vagy egy hónap elég lesz? Vagy egy év?

A szabályozás számtalan hiányossága ellenére az elmúlt húsz év során talán soha nem volt politikailag alkalmatlanabb időpont erre 2006 vége kivételével. Azt Gulyás Gergely is elismeri, hogy a rendőrség jól végzi a dolgát ezen a területen, egy-két kivételtől eltekintve maguk a tüntetők is elégedettek szoktak lenni a tüntetéseken végzett rendőri munkával. Nincs kényszerítő ok ezen igazán fontos terület újraszabályozására, a politikai feltételek pedig alkalmatlanabbak nem is lehetnének. A rendszerváltás óta a leggyakoribb tüntetések korát éljük. A tüntetők a módosítási szándék időzítését nem tudják másként értékelni, mint aminek célja az ellenzék hangjának lehalkítása. És éppen ez lesz olaj a tűzre. Lesz még egy dolog, ami ellen lehet majd tüntetni, és lesz még egy téma, ami a Fidesz illiberalizmusát jelképezi számukra.”
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 64 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Brigadéros
2015. január 01. 20:44
Törvénymódosítás nélkül is a joggal való visszaélés hónapokig sátorozni a közterületen, ezt az első épeszű bíróság azonnal kimondaná! Az más kérdés, hogy akár be is lehet emelni a törvénybe, hogy a vájt fülű (értsd jogi analfabéta) liberátorok is világosan értsék, hogy merre, meddig...
Charlie Chan
2015. január 01. 18:39
Ezeknek a hülyéknek az univerzumában a Fidesz majdani váltópártja a Jobbik? A következő 20-30 évben sem jön létre egy szalonképesnek mondható balos párt? Ez beismerő vallomás, külföldi pénzen? Mi lesz, ha főnökötök ezt elolvassa?
kispufi
2015. január 01. 18:22
ez a szorgalmas ostobaság, ami pótolni látszik a szellemi kapacitást, képes minden fidesz-öngólt überelni, hiszen más sem látszik, mint hogy ha nem amazok, akkor emezek. ettől viszont az ég óvja a kiábrándulóba forduló fidesz-szavazókon túl mindenkit.
KannibálTatárÚr
2015. január 01. 18:01
A demokrácia nem a szabad tüntetésekről, hanem a szabad választásokról szól. Tüntetéseken a vesztesek, a kisebbségek indokolatlan többletjogokat akarnak maguknak kikényszeríteni a győztesek kárára.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!