Demokrata nem válhat Orbán tettestársává! A DK a mai Orbán-ellenzék találkozóról

2015. február 14. 16:36

Az Orbán-kormány a felelős azért, hogy hazánk mára elszigetelődött és gúny, megvetés tárgyává vált a világ demokratikus felén. Ezért kell neki megtennie a gyökeres politikai váltás első lépéseit.

2015. február 14. 16:36
Kerék-Bárczy Szabolcs
DKP.hu

A kormánynak irányt kell váltania: fel kell hagynia a hazug és a nemzeti érdekeinkkel ellentétes hintapolitikával, vissza kell találnia az euroatlanti közösségbe, fel kell számolnia a féktelen korrupcióra épülő maffiaállamot, tisztelnie kell a liberális demokrácia értékeit, a magántulajdont és a polgári szabadságjogokat. Ezt nem elég néhány nyilatkozatban megtennie, hanem látványos lépésekkel is kell bizonyítania. Nem úszhatja meg Orbán annak beismerését, hogy a demokrácia eszméjével ellentétes volt a baltás gyilkos kiengedése, a keleti önkényuralmakkal való szoros politikai együttműködés kiépítése, valamint a Nyugat ellen indított szabadságharc. A beismerést bocsánatkérésnek és látványos, a haza érdekeinek megfelelő akcióknak kell követniük, mert ezek a feltételei annak, hogy a kormány a minimális bizalom légkörét teremtse meg a demokratikus közösségben, és elkezdje helyreállítani Magyarország lenullázódott nemzetközi tekintélyét.

Az Orbán-kormány a felelős azért, hogy hazánk mára elszigetelődött és gúny, megvetés tárgyává vált a világ demokratikus felén. Ezért kell neki megtennie a gyökeres politikai váltás első lépéseit. Ameddig ez nem történik meg, addig az ellenzékkel való tárgyalásnak nincs más szerepe, mint a kormány által elkövetett bűnök szétterítése. A DK nem hajlandó biodíszlet lenni és tettestárssá válni az őrült orbáni pávatáncban és a diktatórikus törekvések legitimálásában.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 97 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
MZ/X
2015. február 16. 10:18
"DK nem hajlandó biodíszlet lenni és tettestárssá válni az őrült orbáni pávatáncban és a diktatórikus törekvések legitimálásában." Ezek szerint visszaadják a mandátumokat parlamenti és önkormányzati szinten? Szabolcs! Most őszintén?
Droite
2015. február 16. 03:10
Es bassza meg ebbol megel ez a genetikai hulladek, tuti nem fog lebenulni, gerincnek nyoma sincs.
PPK
2015. február 15. 16:00
Ezek a demokraták csak a CTRL C-t és V-t tudják használni
péterx
2015. február 15. 15:51
Ez az ember - és a pártja is - súlyos önellentmondásban van : már ugyanabban a demokratikus politikai mezőben léteznek amiben Orbán . Tehát - saját definíciójuk szerint - már "tettestársak" ...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!