Simicska elmondta a Fidesz őszödi beszédét

2015. február 07. 12:48

Még mindig létezik az a kép a jobboldali közönségben, hogy a Fidesz tisztességesebb, mint a „bukott baloldal”. Hát, most nem egy bukott baloldali mondta, hogy Orbán diktatúrát épít.

2015. február 07. 12:48
Navra László
Kettős Mérce

„2006-ban Gyurcsány bukásának kezdetét jelentette a nyilvánosságra került őszödi beszéd, amiből mindenki megtudhatta, hogy a színfalak mögötti történéseknek semmi köze ahhoz, amit a politika színpadán látunk. Vagyis, hogy hazudnak reggel, délben és este. Simicska Lajos interjúiban nem annyira az az érdekes, hogy görénynek és gecinek nevez gyakorlatilag mindenkit a Fidesz vezetőségében. Hanem az, hogy a nyilatkozatokból feltárul a Fidesz által tákolt színpad mögötti valóság. És az semmiben nem különbözik attól, mint amit gondoltunk róla: bunkó, tolvaj, elvtelen, erkölcstelen banda, ahol egy évtizedes barát azt is el tudja képzelni, hogy megölik.(...)

Még mindig létezik az a kép a jobboldali közönségben, hogy a Fidesz tisztességesebb, mint a »bukott baloldal«. Hát, most nem egy bukott baloldali mondta, hogy Orbán diktatúrát épít, felszámolja a független médiát, és hogy egy olyan háború van közte és Orbán között, aminek során elkövetett politikai gyilkosságba ő bele is halhat ezt, hanem Orbán Viktor után a legbefolyásosabb jobboldali szereplő.

Ehhez képest az őszödi beszéd tündérmese volt. Ez a jobboldali valóság, és ne hazudja magának senki innentől, hogy kommunista ármány bármilyen vád, amit a Fidesz romlottságáról fogalmaznak meg. Az inkább csak a felszín. És hogy mi van alatta, még ki is derülhet, ha a Lajos úgy dönt, azt is elmeséli, miért gondolja, hogy »mindenki geci«.”
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 217 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
öszödibeszéd
2015. február 08. 12:30
Tüntessss, Lacaaaaa!!!
kaktuszvirág
2015. február 08. 12:26
Engem nem érdekel,hogy mennyit lopott az Orbán és milyen diktatúrát épít,egy dolog érdekel,hogy a tetves libsibolsi szarháziak soha ne legyenek uralmon Magyarországon!
Vén Csataló
2015. február 08. 11:45
Ha jól számolom, 2006 óta legalább 683 de lehet hogy akár 917 alkalommal is közölte valamilyen nyomorult balfasz libsi firkász, hogy na most aztán elhangzott a Fidesz őszödi beszéde. Hátha kitörik a forradalom. Hátha-hátha... Aztán mégsem. :D Úgyhogy itt az ideje, hogy tisztázzuk az "őszödi beszéd" minősítés KO-kritériumait: 1. A miniszterelnök mondja önmagától, kényszer nélkül, nem pedig valaki más, mondjuk egy besértődött, bosszúszomjas valaki, akiről tudható, hogy valamilyen vélt vagy valós sérelemért törleszteni, ártani akar. Nagyon nem mindegy a tartalom hitelessége szempontjából, hogy valaki sine ira et studio vall magára, vagy valaki más próbálja bemocskolni. Már ha képes a libsi média értelmezni a "hitelesség" szót. (Nem hiszem.) 2. A miniszterelnök egy "őszödi" típusú beszédben saját hangján, egyértelműen elismeri, hogy jog és törvénysértéseket követett el a hatalom megszerzése és/vagy megtartása érdekében, előre megfontolt szándékkal átverte a választókat, megszegte miniszterelnöki esküjét, megszegte a választásokkal létrejött társadalmi szerződést. Mondom: egyértelműen fogalmazva elismeri/beismeri a fentieket, és mindezt a saját hangján. Nem kell másoknak magyarázgatni, értelmezgetni, átfogalmazgatni, ide-oda csűrni-csavarni a szöveget, mert olyan egyértelmű, hogy egy nagycsoportos óvodásnak is világos ("Hazudtunk reggel éjjel, meg este!"). Amíg elhangzik a Fidesz soron következő 11608. őszödi beszéde, további kellemes erőlködést kívánok a libsi sajtósöpredéknek.
1120
2015. február 08. 11:21
A párhuzam (Őszöd) durván szar. Emitt egy felbőszült elmebeteg, aki ugyan hajdanában még volt "valaki", de mára tkp. egy "senki" lett (és most már a médiabirodalmának is annyi), amott persze ugyancsak egy felbőszült elmebeteg beszélt anno. Csakhogy ő a néhány hónappal korábban "újrázott" regnáló miniszterelnök volt. A kettő MESSZE nem ugyanaz! (Amúgy az összehasonlításhoz minimum az kéne, hogy ORBÁN mondjon valamit - le is volt itt már "őszödözve", Kötcse, Tusványos...stb. Szánalmas... :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!