Izomuralom

2015. február 04. 09:46

Orbán Viktor fontosnak tartja a civil társadalom működését, de elvárja, hogy a civilek átláthatóan működjenek és jogkövetőek legyenek. Elvárja. Azt nem várja el, hogy a NAV átláthatóan működjön.

2015. február 04. 09:46
Ónody-Molnár Dóra
Népszabadság

„Amit szabad Jupiternek, azt nem szabad a kis állampolgárnak. Régi igazság ez. Már az olyan országokban, ahol a kormányfő minimum Jupiternek képzeli magát. Máshol (nem kifejezetten a felcsúti Jupiter által mintának tekintett sztárországokban) arra törekszenek, hogy a vezető politikusokra és az állam működésére ugyanazok a szabályok vonatkozzanak, mint az őket eltartó emberekre. Ezt hívjuk jogegyenlőségnek. Elméletileg Magyarországon is létezik ez az elv, de elméletileg Lázár János vagyonnyilatkozata is a valóságot tükrözi. (…)

Jupiter megtehet bármit. Mi nem. Ha valaki késik az adóbevallásával, megbüntetik. A német kancellár, aki olyan országból érkezett, ahol a jogegyenlőséget nem csak szavakból ismerik, kiállt a magyar civil társadalom mellett, amire Szijjártó Péter így reagált: Orbán Viktor fontosnak tartja a civil társadalom működését, de elvárja, hogy a civilek átláthatóan működjenek és jogkövetőek legyenek. Elvárja. Azt nem várja el, hogy a NAV átláthatóan működjön. Azt sem, hogy a letelepedési kötvényeken ne offshore cégek keressenek milliárdokat. Ott nem érdekes az átláthatóság. Mészáros Lőrinc titokzatos meggazdagodásánál sem.

Szimbolizálhatja-e ennél jobban bármi, hogy nincs törvény előtti egyenlőség, a jogszabályok és a jogelvek nem ugyanúgy vonatkoznak mindenkire?”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 45 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pkarcsi
2015. február 04. 18:44
Mi meg elvárnánk ilyen kis taknyos népszabadság firkásztól,hogy nekeverje össze az egymáshoz nem illó dolgokat,vörös fejedből ennyire telik?Eredj át az alja népszavához.
puszika
2015. február 04. 15:21
Leányom! Térj át a digitális technikára.Az nem recseg ropog mint ez a Rákosi korában készült bakelit lemez!!!!!
Lolka-Bolka
2015. február 04. 13:30
hulye kislany , nincs jobb dolgod mint hulyesegeket irni ....... bamagogabb vagy mint egy 19 -es bolsi .
öszödibeszéd
2015. február 04. 13:21
buta barna nő
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!