A történész Ungváry Krisztián új tételei

2015. február 13. 09:56

Micsoda mélységei vannak Hegyaljának, ha egész más profilú emberek is ilyen mélyen alámerülnek benne! Ráadásul a hírhedt Olaszliszka bugyrait gyakorta érintve.

2015. február 13. 09:56
Ripka Gergely
Táncoló Medve

„Ungváry Krisztián talán sosem tartozott a reflektorfényt vonzó, sem a reflektorfényre repülő borászok közé. Néhány évvel ezelőtt többet láthattuk, kóstolhattuk borait, de limitált mennyiségük okán sem lehetett könnyedén összeismerkedni velük. Pár éve aztán arculatváltás állt be a címkék dizájnjában. A karddal átszúrt körte helyett metszetek állatai vették át a főszerepet rajtuk.

A végső Vayi-paletta mára örömtelien letisztult lett: muskotály, egy 100 éves névre keresztelt száraz bor, édes cuvée és egy denevér mögé rejtett pinot noir is egyre gyakrabban színezi a sort. Az aszúról később még lesz szó. Egy történésszel kóstolni, aki ráadásul bort is készít, amellett, hogy nyilván komoly külföldi referenciák adják borízlésének alapjait is, mindenképp egyedi világba enged betekintést. Egyben jelzi számunkra, micsoda mélységei vannak Hegyaljának, ha egész más profilú emberek is ilyen mélyen alámerülnek benne. Ráadásul a hírhedt Olaszliszka bugyrait gyakorta érintve.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
hunmohikan
2015. február 14. 08:26
Ha valaki valamiben jó, mint Ungváry pl. történészként, - most kéne barátim a 70-es évfordulón olvasni Budapest ostromát,- akkor a hobbijában is igényességre törekszik.
MZ/X
2015. február 14. 08:26
Nem érdekel Ungváry sem történészként, sem borászként.
stefanovszky
2015. február 14. 02:17
Ungváry mint jó történész? Na mesélj már!:-)
hunmohikan
2015. február 13. 22:16
remélem, Krisztián küld egy üveg kóstolót
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!