Sok mindent tudok Orbánról

2015. február 06. 18:47

Az kurvára nem volt benne az Orbánnal való szövetkezésben, hogy felépítünk helyette egy másik diktatúrát. Ebben én nem vagyok partner.

2015. február 06. 18:47
Simicska Lajos
Magyar Narancs

„MN: Tehát akkor lényegében arra kérte Liszkayt, hogy amennyiben lemond, adja el a Nemzet Kft.-ben lévő tulajdonrészét önnek.

SL: Igen, mondtam neki, hogy rendben, lemondhat, de akkor el kell adni. Kapsz érte valami lét, azt megkapod és baszd meg. Nem volt ellenvetése. Kineveztem az új ügyvezetőt és a főszerkesztőt, és a dolog el volt rendezve. Az árulóknak szevasz, akit kell még, azt kibaszom, mostantól csak a saját embereimre támaszkodom. Ez így rendben van önnek?

MN: Mennyit fizetett Liszkaynak a részesedéséért?

SL: Mit tudom én. Na jó, várjon, megmondom, mindjárt utánakérdezek. (…) 100 millió körüli pénzt.

MN: Más tulajdonosi kérdést is rendezni kellett? Van más résztulajdonos a korábbi ügyvezetők között, aki most eladta önnek a részét?

SL: Mit tudom én azt. Megvettem amit kellett, azt kész. (...)

MN: Több helyen felmerült, hogy azért orrolt meg Orbánra, mert a szűk körei kihagyták önt az MVM Földgázszállító és a Mol Energy Trade Zrt. közti orosz földgázüzletből, amivel a kedvezményezettek tízmilliárdos nagyságrendű hasznot tettek zsebre.

SL: Lehet, hogy ezen marhára meg fog lepődni: a világ nem csak üzletből áll. Én alapvetően – itt meg lehet, hogy hangosan nevetni is fog – értékek és elkötelezettségek mentén végzem a dolgomat. Nekem ezek fontosabbak adott esetben, mint az üzlet. Lehet, hogy a mai világban ez furcsán hangzik, de én ilyen vagyok. Tartozom annyival a hazámnak, a családomnak és magamnak, hogy csak olyat cselekszem, amit helyesnek tartok és olyanokkal üzletelek, akiket vállalható üzletpartnernek tekintek.

Hiszi vagy sem: az én szövetkezésem Orbánnal abból indult ki, hogy le akartuk bontani a diktatúrát és a posztkommunista rendszert. Kiderült, hogy ez nem egy egyszerű dolog, ezen melózni kell. De az kurvára nem volt benne ebben a szövetkezésben, hogy felépítünk helyette egy másik diktatúrát. Ebben én nem vagyok partner.

MN: Azért kell, hogy legyen ennek a konfliktusnak egy személyes dimenziója is: mégiscsak bő harmincöt éve egymás barátai és harcostársai. Ne mondja, hogy ebben a szembenállásban nincsenek érzelmi motívumok.

SL: Persze. Egy nagy csalódás, nem tagadom. Államférfinek képzeltem, aki jót tehet ennek az országnak, de rá kellett jönnöm, hogy nem az. Ezt írja is meg.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 477 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
káli
2016. február 20. 17:49
Két napja mondta nekem egy bennfentes,hogy áprilisra meg akarják buktatni vikit! Azt mondtamhogy ez akkora baromság,ki akarná bántani a főnit!DDDDD Érdekes mintha most nem tűnne annyira faszságnak! Én drukkolok mindkettőnek nyírják ki csak egymást!!!
káli
2016. február 20. 17:49
Mé nem húzol vele farszijjat!DDDDD
SaludePlata
2015. november 18. 17:24
Ez a Lajos is most döbben rá hirtelen, villámként hasit bele, hogy az Orbán a patás. 35 éve tud róla mindent, és most, távol a húsosfazéktól világosodik meg, hogy ezek összeegyeztethetetlenek az ő értékrendjével. A mi Lajosunknak épp most jut eszébe a haza szóról a morál. Éljen Magyarország legújabb, patyolattiszta demokratája!!!
Zoli atya
2015. május 31. 19:01
?? Miről beszélsz, szerencsétlen? Én akkor is verseket szavaltam, amikor buzik kezét és pofáját rongyoltam szét a Batthányi téren és a Nyugati pályaudvaron. Nem is értették miről van szó.:-) Azt hitték, hogyha valaki verseket szaval és Heideggertől vagy Camustől citál sorokat, akkor nem lehet kegyetlen és erős. Pedig IGEN..:-)))))
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!