Áder János nem tehet mást

2015. március 13. 09:06

Áder János aláírta a paksi bővítés titkosításáról szóló jogszabályt. Szomorúan, lekonyuló bajusszal, könnyben úszó szemekkel tette, de nem volt más választása.

2015. március 13. 09:06
Edgar Swan
Blastingnews
„Áder János aláírta a paksi bővítés titkosításáról szóló jogszabályt. Szomorúan, lekonyuló bajusszal, könnyben úszó szemekkel tette, de nem volt más választása. Nemzeti érdek, hogy 30 éven át senki, semmit ne tudhasson a beruházásról. Hiszen egy atomerőmű nem biciklitároló, amit fillérekből meg lehet csinálni. Paks nagy falat. 3000 milliárd forintnak megfelelő orosz hitel, legalább ugyanennyi saját erő, ha nem kétszer ennyi. Alaphangon 6000 milliárd forint. Ennyibe fog kerülni a keményen dolgozó kisembereknek.

Azoknak a kisembereknek, akik dolgozhatnak nagyon keményen (már akinek van munkája), de nem tudhatják meg 3 évtizedig azt, hogy kinek a bányájából és mennyiért szállítják az építkezéshez a követ. Például. Azt sem tudhatja meg a kisember, hogy ki és mennyiért szállítja a sódert, vasat, téglát, ablakkeretet, mosdókagylót. Mert a kisember akkor van biztonságban, ha semmit nem tud. Ha tudna, jönnének a terroristák és felrobbantanák az egészet!

Pedig a kisember nem a műszaki adatokra, tervrajzokra, technikai leírásokra kíváncsi, hiszen az természetes módon nem nyilvános adat. Ő csak azt szeretné tudni, miért kerül egy villanykapcsoló 3 millió forintba (teszem azt), miért kerül a piaci ár negyvenszeresébe az építőanyag, miért az a cég nyerte el a tendert, amelyik ötszörös áron dolgozik. A kisember úgy gondolja, jogában áll tudni, mire, miért és hová tűnik el az általa megtermelt közpénz.”
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
peti
2015. március 13. 15:27
Áder (vagy bármelyik közt. elnök a jelenlegi felállás szerint) nem tud mást tenni, mint aláírni. Talán egyszer megfontolásra visszaküldheti, aztán utána alá kell írnia, ennyi. Teljesen felesleges rugózni bármin, amit a köztársasági elnök aláír. Magyarország legfőbb közjogi méltósága definíció szerint egy aláírógép a magyar politikai rendszerben. Nyunnyogni tud még, de hát ugye a kutya ugat, a karaván meg halad. Egy díszpinty. Sajnos. Mert jó lenne, ha valódi vétójoga lenne bizonyos kérdésekben, vagy ilyesmi. Már úgy általában a közt. elnöknek. Szerintem. Paks titkosítása pedig prsze jogában áll a kormánynak (bizony részeit persze muszáj is), de épp az elmúlt 6-8 hónap mutatta meg, hogy nem KELL mindent megtenni, amit meg LEHET, a saját érdekükben, de hát szerintem 2018-ig most már gyorsulás lesz a lejtőn, elszaladt velük a ló, a Főnök se csinál semmit, még a végén (ismét) összehoznak abszolút nyertes helyzetből egy szoros vereséget. Mi meg szopunk. Kisember sors :)
BőröndÖdön
2015. március 13. 11:40
Janó sosem tesz mást...
balbako_
2015. március 13. 09:13
Akkor az a kis ember másszon fel az Internetre és megtudja másutt is annyit kötnek az orrára ami rá tartozik. (A világ gonosz). A lumpen proli meg irigy.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!