Keményen dolgozó...

2015. március 07. 09:34

A kormányfő kitűzte a legújabbat: „a következő éveknek róluk, a keményen dolgozó emberekről és családjukról kell szólniuk”. Mert eddig nem róluk szóltak, ezt magunk is észrevehettük.

2015. március 07. 09:34
Lendvai Ildikó
Népszava

„Miután egyéb feladatainkkal már végeztünk, a kormányfő kitűzte a legújabbat: »a következő éveknek róluk, a keményen dolgozó emberekről és családjukról kell szólniuk«. Mert eddig nem róluk szóltak, ezt magunk is észrevehettük. De mostantól ők a sztárok.

Az okok világosak. Veszprém után, Tapolca előtt vagyunk, rezeg a politikai léc. A korrupciós botrányok, a Fidesz újgazdagjai legjobban a kis pénzért sokat dolgozók szemét szúrják. Irány tehát a »panelprolik« - illetve dehogy, mit nem beszélek -, irány a keményen dolgozók! Orbánnak abban igaza van, hogy tűrhetetlen a magyar társadalom kasztosodása, a mobilitás, az emelkedés csatornáinak befagyása. Szavai szerint »az egyes emeletek között elromlott a lift«. Még azt sem mondom, hogy ebben a kurzusban romlott el, de azt igen, hogy most még a motort is kilopták belőle a szakképzés lebutításával, a továbbtanulás ellehetetlenítésével, a különbségeket növelő adózással és szociális rendszerrel.

Még ezt is megbocsátanám, ha a jövőre vonatkozó fogadalmaknak nem volna ilyen szörnyű pacsuli szaga. Az émelyítő frázisokkal sem sikerül elnyomni a szavazatszerző PR-igyekezet verítékbűzét. A nagy bugalomban Cameron kormányának 2013-as szlogenje akadt a kezükbe: a »hardworking people«. Annak a kampánynak az indító sípjelét a gazdasági miniszter fújta meg, aki újságírók népes hadának kíséretében látványos körtúrát tartott a dolgozó emberek körében. Elment egy éjszakai pékségbe, bratyizott építőmunkásokkal és egy Tescoban maga vezette a targoncás kocsit. Na most, ezt egy az egyben mégsem vehettük át, hiszen nálunk becsületes kormánytag csak köp egyet a vérünket még vasárnap is szívni akaró Tesco-féle multi üzletközpontok előtt. Az ötlet lényege mégis felvillanyzó volt, annál is inkább, mert a brit kormány a »keményen dolgozók« kiemelt megbecsülésének ürügyén gyorsan leszorította a szociális segélyek plafonját. Mi már ez utóbbin rég túl vagyunk, de azt gyanítom, hogy az új jelszó ismét alkalmat ad majd a nem keményen dolgozók, vagyis a munka nélkül maradtak, rokkantak, nyugdíjasok, szociális támogatásra szorulók további megtaposására.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 70 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
VerdbenekhyKeményFarkas
2015. március 10. 13:49
1. A százalékban számított növekedésben. 2. Ez a legkönnyebb válasz: nem kell válaszolni arra, amire nem is tudna. 3. A havi néhány száz, az havi néhány száz. Ilyen egyszerű. Lehet ezt tupírozni, de a lényegen nem változtat! 4. "Ki az a marha aki újat épít, ha nincs rá kereslet?" Egyáltalán: ki az a marha, aki bármit épít, ha nincs aki meg tudná fizetni! Éppen erről írtam, kösz, hogy elismerte, a stagnálás többek között ezt (is) jelenti! Na persze néhány pasaréti kacsalábon forgó palotacsodára még van kereslet... 5. Csak a fontos dolgokban döntenek ismét Moszkvában, például arról: kell e nekünk Pakson új atomerőmű 3500 milliárdért, amit még a dédunokáink is fizetni fognak - ha tudják!
őshonos
2015. március 08. 12:13
Bizony Ildikó Néni!Ennyi időbe került az ország külső-és belső egyensúlyának javítása,helyrehozása,amit maguk zseniális elcsesztek.Még a mai napig nem ismerik el,ha egy hónappal később dönt,és folyósít az IMF kis hazánk lett volna az első Európában aki csődöt jelent.Ennyi idő elteltével sem jönnek rá,milyen mélységbe döntötték az országot.Csak egy szám,mert többet nem hiszem,hogy megjegyezne Bajnai alatt kb.8,0%al csökkent a GDP!!!!!Ennyi idő kellet ahhoz,a válság előtti szintre visszatudjunk kapaszkodni,a külső adósság deviza tartalmát leszorítani...igen Ildi néni most jutott el az ország oda,hogy keményen dolgozók is érezzék helyzetük javulását.Nem akarom elkeseríteni,de fogják érezni,mert a deviza alapú hitelek csak kikerülnek a családi költségvetésből,és tetszik vagy sem ha valaki megnézi a közüzemi számlákat,látható,hogy a rezsi csökkentés,amit maguk nagyon leszóltak,majdnem visszahozza az elvett 13-ik nyugdíjat,az inflációról már ne is szóljak.Szóval vissza kellene már vonulni végre Laci bácsival,és az összes vén, magukat reform kommunistának hazudó semmihez nem értő társaival együtt.
áfonya
2015. március 08. 02:12
Nem értettek hozzá ,annyi mint autós elgázol egy kerékpárost azzal védekezik hogy nem vette észre.
áfonya
2015. március 08. 02:10
Akik keményen dolgoztak hogy mások meggazdagodhassanak. https://www.youtube.com/watch?v=L93c66EwFvw
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!