Hillary for prez? (II. rész)

2015. április 29. 18:55

És épp ezért nem mindegy, hogy milyen kapcsolata volt anno személyesen Clintonnénak a ruszkikkal, hisz a Jelcin-érában, tehát férje „uralkodása” alatt szórja tele Amerika az NGO-kkal a Kremlt.

2015. április 29. 18:55
B. Boogieman
Tutiblog

„A cikkek és oknyomozások tanúsága szerint – miközben ő volt felelős azért, hogy férje választási ígérete, az általános társadalombiztosítás (örök kör az amerikai politikában – most Obama nyűglődik ugyanezzel) megvalósulhasson, épp ő volt az is, aki engedett az egészségbiztosító lobbi nyomásának, és –úgy tűnik – hogy alapítványait is szépen meg tudta tölteni az egészségügyi lobbi pénzeivel kéz alatt. Ha úgy tetszik szebb példát a »fehér galléros védelmi pénzszedésre« nem is lehetne találni. Hogy értsük a felállást: van egy Szenátor (esetünkben Hillary) aki a lobbi-érdekekkel ellentétes törvénycsomag kidolgozását feladatok kéri és kapja férjétől. A lobbik, akik ezt nyilván nem akarják, elkezdenek ellenérdekelt kampányt folytatni – Hillary Clinton esetében például a televíziós hirdetésként leadott Harry és Loise »filmecskét« sugározzák.  A huncutság akkor kezdődik, amikor a lobbik fizetési listáján megjelenik maga a törvény kidolgozója, aki aztán »puhít«, »enyhít«, »visszavesz«. Ezt az Atlanti-óceán innenső partján simán lefizetésnek vagy korrupciónak nevezik – persze csak ha ügyetlenül csinálják, de a túlparton se díjazzák érdemrenddel.


De Clinton soha nem volt ügyetlen, már arkansasi szenátorné korában belekóstolt a nagy pénzek elrejtésébe.

És épp ezért nem mindegy, hogy milyen kapcsolata volt anno személyesen Clintonnénak a ruszkikkal, hisz a Jelcin-érában, tehát férje »uralkodása« alatt szórja tele Amerika az NGO-kkal a Kremlt. Ekkor jön létre a Gore- Csernomirgyin megállapodás, amely az »évszázad üzlete volt« az USA és az oroszok között, az utóbbiak kárára. A Clintonék nagy barátja, Soros Gyurka is ekkor lép be a képbe, nem beszélve arról, hogy Hillary Clinton épp Al Gore alelnökkel karöltve dolgozott a Clinton-Care-en szoros munkatársként. Clintonné amúgy férje elnöksége alatt meglehetősen aktív volt diplomáciailag is: több mint 80 országba látogatott el, ezekből az utazásaiból nőtt ki a Clinton-kormány egyik legnagyobb botránya 1996-ban a Travelgate, melyben épp annak a New York Times-nak az oknyomozói kapták nyílt hazugságon Hillary Clintont, akik pár évvel korábban még Clinton megválasztásáért küzdöttek. Nem véletlen, hogy a napokban is a New York Times »robbantotta« az első komoly Hillary-bombát egy a kanadaiakat és a Roszatomot a Clinton alapítványon keresztül összekötő uránium-biznisz kapcsán 2003-ból.

Hillary nagyon szeret nagy összegeket utaztatni, a Travelgate-en túlmutató Whitewater Gate, ami a Clinton Alapítvány és befektetések körül robbant a kilencvenes években, szintén a politikai és üzleti tevékenység összefonódását, nyomásgyakorlást, adócsalást és egyebeket tartalmaz. A többszörös Pulitzer díjas William Safire, a New York Times liberális kolumnistája különösen kegyetlenül nyilatkozott Hillary személyéről: pénzéhes, gátlástalan, hazug, törtető, karrierista némbernek írta le cikksorozata konklúziójában, aki maga alá gyűri a férjét, kétes bizniszeket folytat, és rutinszerűen zsarol és hajt fel pénzeket.” 
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kjkj945
2015. április 29. 22:06
Ugorjunk Hillary for prez? (C. rész) Unfortunately, he is not the president és akkor nem kell két éven kerestül a hill aryt (domb tüzérséget) szemlézni.
polnemkor
2015. április 29. 21:47
Az orosz állami Roszatom – amelyre Vlagyimir Putyin orosz elnöknek hatalmas befolyása lehet – 2009 és 2013-ban három fázisban vette meg az Uranium One-t. Utóbbi cég az amerikai uránkitermelés 20 százalékát adta, s mivel az Egyesült Államok áramellátásának ötödét az atomenergia fedezi, így a cég eladása nemzetbiztonsági kockázatokat is rejtett. Ám az adásvétel könnyedén lezajlott, azt több hivatal is jóvá hagyta, köztük a külügyminisztérium is, amelyet akkor Hillary Clinton vezetett.  A Putyinnal fenntartott igen szívélyes baráti és üzleti kapcsolatot, amely egészen 2013-ig tartott, valamiért diszkréten elhallgatja az írás idézett része.
Drágha Márió
2015. április 29. 19:33
Lényegtelen,hogy ki lesz Obama után a Fehér Ház új lakója,mert a hatvanas évek eleje óta már a katonai-ipari komplexum kezében van a tényleges hatalom.Ha az aktuális elnök nem úgy táncol,ahogy ez a ,,háttérhatalom" fütyül,úgy fog járni mint J.F. Kennedy,aki csak tanácsadókat volt hajlandó Vietnámba küldeni,katonákat viszont már nem...Az őt követő Johnson hamar beadta a derekát:,,Rendben van,uraim,megkapják a mocskos háborújukat!" Summa summárum:nem Obama vagy Clintonné fogja azt eldönteni,hogy mi fog történni Ukrajnával...
C.Dömötör
2015. április 29. 19:25
,, pénzéhes, gátlástalan, hazug, törtető, karrierista némbernek írta le cikksorozata konklúziójában, aki maga alá gyűri a férjét, kétes bizniszeket folytat, és rutinszerűen zsarol és hajt fel pénzeket.” Ehhez nincs mit hozzáfűzni. Egy áldás lesz az amerikai népnek, ez a boszorkány. A világ egyik legnagyobb országa, de ha megnézzük az elmúlt 15 év jelöltjeit, akkor feltevődik az elkerülhetetlen kérdés; ennyire futja? Ilyen jelöltek, ott, ahol a világ legjobb egyetemei vannak, hogy lehet ez? Jó, az amerikai elnök csak pro forma uralkodik, de akkor is. Az ember lassan a ,,karizmatikus" Johnsont, és Nixont is visszasírja. Pedig azok is szélhámosok voltak, hogy szelíden fejezzem ki magam.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!