Csak azért se

2015. április 22. 09:54

Az új politika tényleg létezik, és nem csak egy marketingeszköz volt, mint egykor a polgári Magyarország.

2015. április 22. 09:54
Hargitai Miklós
Hargitai Miklós
Népszabadság

Lázárból kormánypárti honatya, sőt miniszter, sőt a kormány második embere lett. Ő felel például a közigazgatásért, meg úgy általában mindenért, amire nincs külön minisztérium. Vagyis úgy hozta a sors, hogy éppen ő lett az az ember az államigazgatásban, aki megvalósíthatná, amit ellenzékben annyira fontosnak tartott, hogy pártprogramfejezetet írt belőle.

Időközben azonban az történt, hogy a rendpárti Lázárt a sajtó rajtakapta, amint valakivel uralkodókat megszégyenítő luxusban töltött pár napot európai fővárosokban: két éjszakára nagyjából annyit költött a pénzünkből, amennyit egy keményen dolgozó kisember egész évben keres. Ő pedig ahelyett, hogy megugrotta volna a saját maga által magasra állított erkölcsi mércét (ami csakis őszinte bűnbánatot, lemondást és a büntetés tudomásulvételét jelenthette volna), hatékonyan közreműködött az esetet leleplező szerkesztőség szétverésében, gyorsan kifizette zsebből a szállodaszámlát (mintha mondjuk egy gyilkossági kísérletet meg nem történtté lehetne tenni az áldozat sebeinek bekötözésével), és azóta mindenféle nemzetbiztonsági ködösítésekkel próbálja megúszni a dolgot. Immár jogerős bírósági ítélet is van róla, hogy nyilvánosságra kell hoznia a jutalomút adatait, de nem teszi – és azt mondja, hogy nem is fogja –, mert azzal úgymond veszélyeztetné az ország érdekeit.

»Az új politika lényege, hogy a politikusoknak, közéleti szereplőknek, választott tisztségviselőknek viselniük kell a felelősséget tetteikért. Meglopni, becsapni egy országot következmények nélkül ne lehessen. A magyar társadalom joggal követeli a politikai kiváltságok felszámolását, a mentességek megszüntetését« – írta egykor Lázár János. Ehhez nem is tennénk hozzá semmit, csak a biztatást: most bebizonyíthatja, méghozzá saját magán, hogy az új politika tényleg létezik, és nem csak egy marketingeszköz volt, mint egykor a polgári Magyarország.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 44 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Berecskereki
2015. április 22. 11:16
»Az új politika lényege, hogy a politikusoknak, közéleti szereplőknek, választott tisztségviselőknek viselniük kell a felelősséget tetteikért.”, mint ahogy a médiának és a firkászoknak is. Milyen felelősséget viselt a Népszabadság? "Nincs birtokunkban a Teller Ede professzor úr által írt levél. Ennyi elég egy szerkesztőségnek, hogy megkövesse olvasóit és az érintetteket" - áll Eötvös Pál, a Népszabadság főszerkesztője közleményében."
Kanóc
2015. április 22. 10:48
proli nyivákolás
alex.leopardi
2015. április 22. 10:29
örvendek,hogy fényezel
kispufi
2015. április 22. 10:28
tudjátok, hargitaimiklósok, ahogy ekézitek Lázárt, nekem valahogy Hofi jut eszembe '90-ből, a legyen-ne legyen korona a Kossuth-címeren című vita idejéről. "ne legyen korona, mert ne legyen a király, nem kell az elnyomó, ne jöjjön vissza a király, nem kell a király." "ne szarj be, elvtárskám. nem fog visszajönni a király. a fene se akarja, hogy visszajöjjön a király. ne jöjjön vissza a király. de te se." hozzáteszem, még akkor is így gondolom, ha ez a király most is itt van. de azért is, mert az az elvtárs is visszajött.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!