A civilek ezért életfogytot kapnának Lázártól

2015. április 20. 09:21

Gyakorlatilag az van, hogy a rezsim oligarcháit az EU finanszírozza.

2015. április 20. 09:21
Navra László
Kettős Mérce

„A közbeszerzések jelentős része uniós pénzből folyik, egy hat éves ciklusban 6-7000 milliárd forintról van szó. Az átlagos túlárazás a Transparency International szerint 25%-os is lehet, vagyis kb. 1000 milliárdot lophatnak el egy parlamenti ciklus alatt csak az uniós pénzből. Gyakorlatilag az van, hogy a rezsim oligarcháit az EU finanszírozza. (Még mielőtt bárki kérdezné: piaci szereplők szerint nem volt ez igazán másképp az »elmúltnyócévben« sem. De a Fideszt állítólag azért választották meg immár öt éve, hogy ennek a lopásnak vége legyen, ehhez képest, a helyzet azóta csak romlott.) Nyilván ebből lett most kicsit elege az EU-nak, méretes fáziskéséssel.

Persze Csepreghy Nándor képes kiállni és elmondani, hogy Bajnai meg Gyurcsány, de erre egy papagáj is képes. Ő ugyanaz az ember, aki a kormány részéről az Ökotárs elleni hadjáratot kommunikálta, miközben Lázár János a KEHI-t is utasította a civilek pénzköltésének vizsgálatára. Az a helyzet, hogy ha legalább a látszatra adnak ezek az emberek, akkor az EU-s vizsgálati anyagok alapján minden érintett projekt kapcsán feljelentést tesznek hűtlen kezelés, hanyag kezelés, csalás, sikkasztás és egyéb bűncselekmények megalapozott gyanúja miatt, a miniszterelnök úr pedig a bilincs kattanását kéri majd számon a közrádió mikrofonjába okoskodva. Mindez biztos meg is fog történni, mert ez a kormány küzd a korrupció ellen.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
KannibálTatárÚr
2015. április 20. 10:18
Gyurcsány neje kijelentette, hogy nem a pénzügyeket fogják ellenőrizni, hanem a fejlesztések szakmai szinvonalát. Erre feljogosítja őket az, hogy még semmilyen fejlesztés nem került ki tőlük.
kispufi
2015. április 20. 10:14
ja, hogy mert ez a Csepreghy még mindig ugyanaz a Csepreghy, attól ez a Gyurcsány már nem az a Gyurcsány. érthető, védhető, köszönöm, hogy megint tanulhattam európai értelemben vett demokráciát.
bini
2015. április 20. 10:12
A szerző nagyon tájékozott az EU-pénzek felhasználásáról, s annak ellenőrzési mehanizmusáról és elszámoltattásról. Az EU utólag vizsgálja a projektekre felhasznált pénzeket és azokat a projekteket vagyis a strukturális alapokból finanszirozott nagyberuházásokat melyek az országok hatáskörébe(28 tag) tartozó tartoznak. A 2007-14 közötti költségvetésben megitélt eus pénzekek felhasználásának a saját hatáskörbe való szabályzását a Gyurcsány-Bajnai ídejében történt, ami átláthatattlan Volt és olyan projektek voltak ahol 10-50-70% os őnrészt határoztak meg. A pályázatok mennyisége és minősége kapcsán a 2010-es kormányváltásig olyan kis mértékben voltak a megvalósitások és lehivások, hogy félő Volt a pénzek bennragadása. A kormány ekkor kezdett tárgyalni az EU-val, hogy egy átlátható megvalósitható projektek érdekében új eljárási rendszert épitenek ki. Ez meg is történt ami érvéyes a 2014-20 as ídőszakra, de a korábbi projekt kiírások és teljesitések a régi rendszerbe kellett véghezvinni, aminek ellenőrzése az eu részéről most folyikfolyamatosan. Két féle vizsgálat van. Az EU szokásos vizsgálata és bejelentésre inditott vizsgálatok. Mivel 2010 óta uj kormány van előszeretettel a mai napig folyamatos feljelentések vannak a ballibbantok részéről amit az EB hathatósan vizsgál. A lököttek azt felejtik el, hogy ezeket a projekteket az elöző ciklusban irták ki ill az korábbi szabályzó feltételek mellett. Ami most fút pont azon kifogások alapján ami a korábbi pályázati elbirálások közbeszerzési gyakorlatot kifogásolták ami a ballib kormányok vezettek be. Régi bünnek hosszú az árnyéka s a Bajnai-Gyurcsány kormány alatt kibukott hibákat most kell korrigálni és a büntetéseket viselni. Azt csak a 14 utáni új ciklusban az új rendszerben felhasznált eus pénzeknél és a pályázatoknál projekteknél késöbb lehet értékelni és birálni. Ha a szerző összeírná, hogy 2010 óta mennyi és milyen nagyságrendben kellett már az Orbánkormánynak visszafizetni és mennyi eus pénz kifizetése lett visszavonva ami az ballib kormányok anafabétizmusa, vagy ki tudja óriási kárt okozva a költségvetésnek akkor kisebb arccal birálna.
Greffiti
2015. április 20. 10:01
Az, hogy az EU Gyurcsányt bízta meg, a legrosszabb szovjet időket idézi.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!