A rigai csicskalángos

2015. május 26. 07:22

Az unió béna, az aktív látnokok, mint Cameron és Orbán meg bedeszkázva verik szét, amikor nemzetállami mellett európai nacionalizmust ajánlgatnak.

2015. május 26. 07:22
Friss Róbert
Népszava

„Az unió béna, az aktív látnokok, mint Cameron és Orbán meg bedeszkázva verik szét, amikor nemzetállami mellett európai nacionalizmust ajánlgatnak. A következő két év eldöntheti Európa sorsát. A hajdani Európa Ház romjain egy furcsa új világrend teremhet. Ha a britek mégis kilépnek, vagy kilépésre kényszerülnek, mert ajtót mutatnak nekik, úgy az európai centrum a történelemben nem először megint magára fogja hagyni a perifériát, hogy nekiláthasson kidolgozni a jóléti államiságot követő hosszútávon fenntartható új nyugat-európai gazdasági modellt. Nagy-Britannia tocsoghat a szigetlétben, a peremvidék meg a büszke Magyarországgal együtt tinglitanglizhat Európa és Ázsia között. A taslikat már nem csak Brüsszelből fogják osztogatni, a sok oroszlán pedig mind saját fogat növeszthet a közös helyett.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pollip
2015. május 26. 13:52
Ezért vannak a durvábbnál durvább ballib megszólalások: http://mno.hu/belfold/panik-az-mszp-ben-gyors-valtozast-surgetnek-1287910
Mich
2015. május 26. 11:54
Népszavás Csicska Robi osztja az észt...ki nem sz*rja le...?!
pollip
2015. május 26. 11:42
Kicsinyes személyeskedés nélkül nem megy a cikkírás? Ráadásul hazugságot ír! "A közép-európai törpe megint a sziget-óriás válláról kiabálja bele a világba, elég a liberális elvekből, a jóléti rendszerrel való visszaélésből, meg kell fékezni a szabad munkaerőmozgás leple alatt növekvő migrációt, elég a brüsszeli központosításból, a bürokratikus túlszabályozottságból, a nemzetállami jogkörök megtépázásából."
fcsabi
2015. május 26. 10:35
Amikor a Népszava ekézi a jelenlegi helyzetet és a kormányt, akkor biztosak lehetünk abban, hogy jó úton járunk.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!