Következmények nélkül

2015. május 20. 08:01

Magyarország nem lehet a jövőben olyan következmények nélküli ország, mint az elmúlt nyolc évben volt – mondta 2011-ben a miniszterelnök. Úgy látszik, tévedett.

2015. május 20. 08:01
Lukács Csaba
Magyar Nemzet

A másik bicskanyitogató eseményben egy fideszes politikus is érintett, de nem tartja magát bűnösnek. Deutsch Tamás az ATV Híradójának azt mondta, »nem érzi magát illetékesnek« a Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) ügyeiben, vagyis többek között abban, hogy az elnök hárommillió forintot kapott a fogyatékos sportolókat tömörítő szervezettől a saját végtörlesztésére (ezt az összeget egyébként a kirobbant botrány után visszafizette). Deutsch illetéktelensége azért is elgondolkodtató, mert ő a bizottság alelnöke, ráadásul az ő javaslatára adtak az elnöknek és néhány más munkatársnak rendkívüli anyagi támogatást. Az ügy azért is különösen kényelmetlen, mert a fogyatékos sportolók – a vezető nem is olyan régi panasza szerint – rendkívül kevés támogatást kapnak, így nem tudnak rendesen étkezni, a támogatásból naponta csak egy párizsis zsömlére vagy pár virslire futja. Gömöri Zsoltnak valószínűleg nincsenek ilyen jellegű problémái, mert tavaly kapott egy közel tízmillió forintba kerülő autót, és összesen 12,6 milliónyi fizetést is. A korábbi elnökök egyébként társadalmi munkában, vagyis ingyen dolgoztak az MPB-nél, így Gömöri az első, akinek fizetnek, a fentiek szerint nem is keveset. A botránynak nem örül a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) sem; Gémesi György elnökségi tag szerint rájuk is árnyék vetül az MPB kétes ügyei miatt, ezért ő az irányítótestület lemondásában látja a megoldást. Az elnököt azóta több ellenzéki párt és tucatnyi paralimpikon is felszólította a távozásra, de ő kivár – várja a felügyelőbizottság jelentését a köztestület gazdálkodását érintő ügyletekről.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!