Orbán Viktor nyíltan és magasról szarna a magyar népre

2015. május 12. 08:41

Abból, hogy Orbán szerint az autokrácia jobb, mint a demokrácia, csak egy dolog következhet: Orbánnak a demokrácia eltörlését kell javasolnia, mert ha ezt nem teszi, akkor nem javasolja azt, ami szerinte jobb politikai rendszer.

2015. május 12. 08:41
Navra László
Kettős Mérce

„Abból, hogy Orbán szerint az autokrácia jobb, mint a demokrácia, csak egy dolog következhet: Orbánnak a demokrácia eltörlését kell javasolnia, mert ha ezt nem teszi, akkor nem javasolja azt, ami szerinte jobb politikai rendszer. Hangsúlyozom: a demokrácia mellett egyetlen érvet sem említett a miniszterelnök, ellene hármat is: nem sikeres, nincs benne cselekvés, nincs benne energia.

Az autokrácia bevezetése ugye azt jelenti, hogy nem lenne szükség a népre, választásra, ellenzékre, sőt több pártra sem. A népnek nem kell okoskodnia, a Pártnak nem kell sem vele, sem az ellenzékkel vitatkozni, az energiáit a cselekvésre fordíthatja, így lehet egy sikeres ország irányítója. Az autokratikus rendszer három előnye egy mondatba sűrítve, politikai modellként ezt jelenti. Ismerős ez valahonnan?

Mégis hogy lehet erről a modellről pozitívan nyilatkozni ugyanabban a beszédben, amelyben a miniszterelnök sikerként könyveli el annak az Alaptörvénynek az elfogadását, amely szerint Magyarország demokratikus jogállam, amely államszervezetének demokratikus működése felett a köztársasági elnök őrködik, és amelyben a sajtó közreműködik a demokratikus közvélemény kialakításában, és amely szerint 1989-ben a demokratikus átmenet történt meg, és amely szerint ma ott vagyunk, ahol ’89-ben szerettünk volna lenni?

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 89 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tango47
2015. május 12. 17:57
A szerző olvasgathatná Csizmadia itt megjelent írását.
2015. május 12. 17:41
Pusztán elméleti síkon azt is megkockáztatom, hogy egy hamis, rossz demokráciánál egy racionális alapú "diktatúra" is lehet jobb, de csak esetenként, mint Szingapúrban.
pkarcsi
2015. május 12. 16:33
Ha te rasszista barátom a mélyben tartozlodól,csak hagy szarjon le,de jó vastagon.
Akitlosz
2015. május 12. 16:12
Ennyi sok évnyi Orbán uralomból után annyit már igazán megtanulhatott volna a szerző, hogy amit mond és amit tesz az kettő nagyon különböző dolog. Csak a szája jár nem a keze.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!