Orbánék el, magyarok haza

2015. június 26. 19:05

Mit csinál az Orbán-kormány? Hazudozik, rágalmaz, látszatmegoldásokat keres. És persze megpróbálja elterelni a figyelmet. Aljas módon uszít a bevándorlók ellen.

2015. június 26. 19:05
Bárány Balázs
Népszabadság

„A Fidesz legfőbb bűne, hogy olyan légkört teremtett Magyarországon, amely miatt az emberek elmenekülnek innen. Már több mint félmillió honfitársunk kényszerült elhagyni hazánkat a jobb élet vagy úgy általában az élet reményében. (…)

Kinek köszönhető mindez? Nagyrészt Orbánnak és kormányának. Ki tudna ez ellen hatékonyan fellépni? Az Orbán-kormány. És mit csinál az Orbán-kormány? Hazudozik, rágalmaz, látszatmegoldásokat keres. És persze megpróbálja elterelni a figyelmet. Aljas módon uszít a bevándorlók ellen, miközben azoknak a menekülteknek, akik Magyarországra érkeznek, egy cél lebeg a szemük előtt – menni innen, amilyen gyorsan csak lehet. Nem vagyunk mi az ő szemükben, csak tranzitváró. Lényegesen jobb hely, mint a katasztrófába zuhant hazájuk, viszont lényegesen rosszabb, mint ahova igyekeznek. (…)

Ez kis lépés lenne – de legalább a jó irányba. A probléma persze sokkal összetettebb annál, mint hogy egy szimpla intézkedéssel meg lehetne oldani. Le kell bontani Fidesz-Magyarországot, és egy jobbat kell helyette építeni. Olyat, ahol az oktatás tudást biztosít, ahol a tisztességes munkáért kapott bérből meg lehet élni, ahol az egészségügy gyógyít, ahol a gyerekvállalás nem extrém sport, ahol lehet évtizedekre előre életpályát tervezni, és ahol egy élet kemény munkája után méltóságban telik az időskor.

Ha sikerült megépíteni ezt az új Magyarországot, meg fog állni a kivándorlás, és haza lehet csalogatni sokakat azok közül, akik elmentek. Mert annak a bizonyos tízből kilenc honfitársunknak szüksége van rájuk. Az a tízből kilenc az új többség. Ki kell végre mondani: Orbánnak mennie kell, hogy a magyar fiatalok hazajöhessenek!.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 206 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Bokros Birka
2015. június 28. 07:59
Birka Balázs nem adom az előbőrömet, ha fejre álltok akkor sem. Engem Ti szélső balos cion fiókák nem blankoltok meg, maximum beveszitek a birka csökét.
Bokros Birka
2015. június 28. 07:56
Na tessék a mi jó Népszabónk kerge birkája már megint alkotott. Csak a tényeket hamisította valójában nekik így lenne a legszimpatikusabb Orbán el Soros rabboni Áve és lészen Sukoró meg zsini ezrével.
moricka13
2015. június 28. 06:46
Bárány Balázs! Ezt az üres lózungot ki adta a szádba és milyen minőségben osztod az észt és a jelszavakat? Mehettél volna és mehetnél is, még Oda is! 3 év és eldől: ki megy, ki marad. Hülye gyerekekkel és dobbal madarat fogni nem lehet, csak riogatni.
Peter8811
2015. június 27. 17:10
"A Jobbik közeli Iránytű Intézet legfrissebb kutatása szerint januárhoz képest növelte az előnyét a Fidesz–KDNP a pártok versenyében. A második helyen a Jobbik áll, míg messze tőle lemaradva az MSZP a harmadik. Az Együtt és a PM nem jutna be a parlamentbe." Forrás: ORIGÓ
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!