Az 5 legdurvább állítás az ENSZ menekültügyi biztosától

2015. június 01. 17:02

Teljesen visszás az az érvelés, amely ’56-ot állítja párhuzamba a déli határainknál kialakult helyzettel.

2015. június 01. 17:02
Hetty King
Spíler

„Kizárólag emberiességről van szó

Az egy dolog, hogy egy az ENSZ menekültügyi szervezete a menekültek érdekeit képviseli. Ez is lenne a dolga. Az viszont egy másik, hogy gyakorlatilag elvitatja a magyar kormány azon jogát, hogy nem szeretne boldog-boldogtalant beengedni a határai mögé. Ugyanis – elviekben – lehetséges eltérő nézeteket is vallani, mintha a menekültkérdés/bevándorlás kizárólag emberiesség-embertelenség kérdése lenne. A helyzet ennél lényegesen bonyolultabb. A bevándorlók befogadása ugyanis súlyos konfliktusokhoz és a terrorizmus térnyeréséhez is vezethet. Ma Európában ezeket a kérdéseket felvetni sem tanácsos. Pedig az Iszlám Állam fenyegetése egyáltalán nem légből kapott és nem ártana kicsit körülnézni, hiszen Európában folyamatosan erősödnek a radikális pártok (Ausztria), vagy teszik magukévá nézeteiket a hagyományos néppártok (Dánia).

’56-tal érvelni egészen hihetetlen

A politikai menekülteket Magyarország eddig is befogadta. Ezért teljesen visszás az az érvelés, amely ’56-ot állítja párhuzamba a déli határainknál kialakult helyzettel. Ha rosszmájúak akarnánk lenni, simán visszavághatnánk, hogy nagyon hálásak vagyunk azért, hogy a nyugati hatalmak befogadták a kommunisták által üldözötteket, de úgy egyébként mit is tettek, amikor Nagy Imre a segítségüket kérte? Mert mi arra is emlékszünk.”
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Brigadéros
2015. június 01. 22:30
Az ENSZ költségvetése azonnal bedől az USA appanázsa nélkül...ennek megfelelően működik az ENSZ...pont
PGuszti
2015. június 01. 18:01
Meg kellene fontolni kerítés építését a déli határon - az EU déli határának védelmében.
tango47
2015. június 01. 17:26
Egy színvaknak nehéz elmagyarázni, hogy milyen a zöld, vagy piros szín. Az ENSZ nevű gittegyletnél (hány határozatát tartotta be eddig izrael?) felesleges magyarázkodni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!