Embervadászat

2015. július 09. 15:26

Nincsenek irigylésre méltó helyzetben azok a rendőrök, akiknek egy állítólagos ORFK-s belső utasítás szerint mostanság illegális bevándorlókra kell vadászniuk.

2015. július 09. 15:26
Fekete Gy. Attila
Népszabadság

„Nincsenek irigylésre méltó helyzetben azok a rendőrök, akiknek egy állítólagos ORFK-s belső utasítás szerint mostanság illegális bevándorlókra kell vadászniuk. Mert a leírás szerint a menekültek vagy szakadtak, koszosak és ruppótlanok, vagy jól öltözöttek, akiknek még pénzük és mobiljuk is van.

Azonban a két csoportnak van egy közös pontja: bármelyikhez tartozzon is a menekült, nem beszél magyarul. Tehát aki külföldiül beszél az utcán, és várakozik valakire vagy valamire, az eleve gyanús. És aki menekültgyanús, arra a rendőr a törvény teljes szigorával csap le. Ilyen és hasonló iránymutatások vannak abban a Hvg.hu által bemutatott (amúgy titkos, szigorúan belső használatra készült) rendőrségi kisokosban, amelynek azonban az ORFK hivatalos honlapja még a létezését is tagadja.

Csak egy belső szakmai módszertani útmutatót készített a rendőrség a harmadik országbeli polgárokkal szembeni egységes intézkedés érdekében. Nevezzék bárhogy is, az iromány a cikk szerint utasítja a rendőröket, hogy jelentsék fel a menekültnek látszókat, akkor is, ha a kihágásuk más esetekben egy figyelmeztetéssel vagy pénzbüntetéssel is rendezhető lenne. A feljelentések aztán majd a bíró asztalán meggyőzően bizonyítják, hogy az idegen renegát alak, tehát azonnal ki kell utasítani az országból.

A rablókkal, betörőkkel, erőszaktevőkkel, az időseket fosztogató csalókkal és közpénzkezelőnek látszó tolvajokkal szemben egységes rendőri fellépést garantáló kisokos még nem készült el. Utóbbiakra tán ezért nem vadásznak a rendőrök. Maradnak nekik a menekültnek látszók.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 38 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Heineken bojkott
2015. július 10. 09:13
Fekete GY. Embervadászat A nemhiába született ember alatti cigányok már 1990 óta gyakorolják a Magyarokron, a mindenkori kollaboráns kormányok asszisztálása, támogatása melllett
Heineken bojkott
2015. július 10. 09:12
Olvasónk így pontosítja a történetet: A cigány fiú 1995-ben született, Gerner Lászlónak hívják. Drogozik, az édesanyja nagyon sokat küszködött vele, a környéken lévő gyógyszertárban váltotta ki rendszeresen a nyugtató injekciót a gyerekének, de mindig panaszkodott, hogy egyre nehezebben tudja elvinni az orvoshoz beadatni. Biztos forrásból tudom, hogy az injekciót március óta nem váltották ki, legalábbis nem abban a gyógyszertárban. A fiú nem lehetett magánál tegnap reggel sem. Becsöngetett a nénihez, majd, miután az ajtót nyitott, ellökte, mellkason rúgta, mindkét kezét eltörte, és még a bőrt is lenyúzta róluk (azért keveredhetett a történetbe gyilkosság híre, mert annyi vér volt, hogy azt hitték, késelés történt). A szomszéd néni jött elő a kiabálásra, beszaladt a lakásba, hogy megnézze, van-e még bent idegen, amit a "fiú" teljes nyugalommal kivárt, majd lerúgta a nénit a lépcsőről, és még meg is taposta (véraláfutások, cipőnyomok: "könnyű testi sértés"...). Csak azután szaladt el a "fiatalember" a helyszínről, miután a szomszéd néni súlyos beteg férje is kijött, és kiabálni kezdett (nyilván feltartóztatni nem tudta volna). https://kuruc.info/r/2/145460
Heineken bojkott
2015. július 10. 09:10
De ez természetesen nem a helyi újságban olvasható, ott ugyanis "verekedésről" van szó (értik, nagymama vs a nem hiába született, egy ide, egy oda), a címben pedig egyenesen a magyar asszonyokat vádolják, amiért maguknak keresték a bajt. 2015. július 8., 14:52 óta, azaz egy kerek napja az alábbi magyarellenes mocskolmány olvasható a Bama.hu-n az olvasói tiltakozások és helyreigazításra való felszólítások ellenére (melyekre hamarosan visszatérünk, de előbb lássuk a hírt a "verekedésről", majd a rendőrség semmitmondó "tájékoztatását"): Megátkozták az asszonyok, megverte őket a pécsi férfi Legalább is ezt a magyarázatot adta a rendőröknek a fiatalember. Később egy autót is elvitt, igaz, még soha nem vezetett. Egy fának ütközött.
Heineken bojkott
2015. július 10. 09:10
Egy drogos cigány a lakásában támadott meg egy 45 kilós magyar nagymamát: a földön rugdosta, olvasónk és egy pécsi hozzászóló értesülései szerint eltörte mindkét karját (állítólag még a bőrt is lenyúzta róluk), majd a segítségére siető szomszédasszonyt lerúgta a lépcsőn és megtaposta.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!