A radikalizmus a romákat is érintheti

2015. október 20. 15:41

Úgy érezzük, hogy rendkívül fontos dologról van szó. 12 milliós közösség Európában, le vannak szakadva, a társadalmi felzárkóztatásuk rendkívül fontos, hisz ők is áldozatai lehetnek a radikalizációnak.

2015. október 20. 15:41
Trócsányi László
Így írnánk mi

Magyarország azon térségben helyezkedik el, ahol idegen harcosok eddig nem fordultak elő. Mindazonáltal mi történik Magyarországon? Egyrészt ugye nagyon fontos, hogy nagyon sokan Magarországra jönnek, és onnan váltanak repülőjegyet, és akarnak külföldre menni – akár Isztambulba, és onnan továbbmenni. Tehát egy tranzitzónává is tud válni az ország, ezért nagyon fontosak azok az együttműködések, amilyen például légi utas adatnyilvántartási program. Ténylegesen egy szabad Európában élünk, ahol mindenki szabadon mozoghat. Kontrollálni kell azért ezeket, és föl kell ismerni a veszélyeket. 

Én teljesen egyetértek az elhangzottakkal, különösen a pártfogó szolgálatoknak a szerepéről a börtönben. Maga a radikalizmus, az általában a rácsok mögött erősödik. 

Én egy másik aspektusra szeretném felhívni a figyelmet, amiről eddig nem volt szó. A radikalizmus azonban más csoportokat is érinthet. Európában egy 10-12 millió roma lakosság él. Magyarország Európai Unió soros elnöksége alatt nagyon kiemelt programként tekintettünk az Európai Unió roma keretstratégiájára. Úgy érezzük, hogy rendkívül fontos dologról van szó. 12 milliós közösség Európában, le vannak szakadva, az ők társadalmi felzárkóztatásuk rendkívül fontos, hisz ők is áldozatai lehetnek a radikalizációnak. Tehát szeretném, ha az Európai Bizottság a roma keretstratégia programot a jövőben is kiemelt programként tekintené.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Orange79
2015. október 21. 12:17
Polkorrekt ostobaság és kidobott pénz. A cigányság nagy része 600 éve képtelen integrálódni, a társadalmi felzárkóztatásuk hiú ábránd. Végzetes hiba volt anyagilag érdekelté tenni az antiszociális, parazita életmódra berendezkedett tömegeket abban, hogy még több kölyköt vállaljanak akik ugyanúgy nem csinálnak semmi hasznosat csak tartják a markukat és követelőznek. A muzulmán csürhe épp annyira haszontalan mint a helyi cigányság zöme. Nem hajlongani kellene előttük hanem bottal kizavarni őket az országból amíg van egyáltalánk hazánk. A polkorrekt önámítás ássa meg Európa sírját.
Theorba
2015. október 21. 10:00
Attól félek, hogy Trócsányi keveri az "áldozataivá válnak"-ot a haszonélvezői-vel.
Dénia
2015. október 21. 08:01
Szerintem ez baromság. De az nem baromság, hogy az unió, meg Európa inkább a saját nyomorán segítsen elsősorban, mielőtt évi egymillió embert fogadna be más térségekből. De erre csak akkor fognak megint rácsodálkozni, hogy vannak cigányok is Európában, ha egyszer majd a kelet-európai cigányok tömegesen rádöbbennek, hogy ők uniós polgárok és megindulnak tömegesen nyugatra.
Tintamin
2015. október 20. 22:09
Ezt az álságos álszent dumát, basszátokmeg!! 5 év alatt semmit nem csináltatok, a közmunkaprogramba kényszerítettétek bele az embereket, esélyük sincs kitörni, nemcsak romákat, mindenkit szegényekké, kiszolgáltatottakká tesztek, ti utolsó gengszterek! Bakker, a romákkal eleve nem akartatok csinálni semmit: egy elnyomott, kiszolgáltatott, műveletlen réteg könnyebben manipulálható, eszetek ágában sincs az oktatásba pénzt ölni: inkább mindent a tévébe meg a stadionokba szórtok. Meg a haverjaitok zsebébe, hogy rothadnátokmeg!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!