Jó a cigány a háznál…

2015. október 22. 16:31

A cigányok az „újrapozicionált menekültek”. A kereslet kikövetelte kínálat. Kérdés, utánuk kiknek kell felkészülniük…?

2015. október 22. 16:31
Veress Jenő
Népszava

„Orbán Viktor a szeptemberi nagyköveti értekezleten így fogalmazott, hazánknak »az a történelmi adottsága, hogy együtt él néhány százezer romával. Ezt valakik, valahol, valamikor eldöntötték, amit mi megörököltünk. (...) De mi nem támasztjuk senki felé azt az igényt, nyugati irányba különösen nem, hogy ők is éljenek együtt nagy számú roma kisebbséggel«.

Most tehát – ismét - a romák vannak célkeresztben. Az eljobbikosodó egyszerű néplélek hátán így lovagol a kormány. Még a balossággal aligha vádolható Heti Válasz is így fogalmaz: »Trócsányi mondatai legkevésbé sem illettek a konferencia témájához, hiszen mi köze a radikalizálódás elleni küzdelem témájához a romáknak?«

A cigányok az »újrapozicionált menekültek«. A kereslet kikövetelte kínálat. Kérdés, utánuk kiknek kell felkészülniük…?”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 62 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lolka-Bolka
2015. október 23. 15:24
nalad is van????
malakka
2015. október 23. 09:45
No, hogyan is van az, hogy nemrég habzó pofával üvöltöttétek, hogy a kerítés nem jó, mert nem állítja meg a bevándorló csürhét, most meg az a nóta, hogy: "Nem tudok szabadulni a gondolattól, hogy bajban van a kormány a menekültek fogytával." Szar, mi? Naná, hogy új frontot kell nyitni!
Dénia
2015. október 23. 08:38
Nem értem, hogy mi a probléma, teljesen jogos a felvetés.
Agnieszka
2015. október 23. 08:21
Érteni vélem a ki következik kérdést. Úgy gondolom, h.egy könnyen azonosítható kisebbségnek úgy kellene a saját, jól felfogott érdekében viselkednie, h. jelenléte nagyon vonzó, egyértelműen előnyös legyen a többség számára, ha bizalmukat, tiszteletüket akarja élvezni, nem uralkodni akar rajtuk. Ehelyett az a kisebbség, amelynek birtoka nálunk a média-torta nagyobb szelete, de van olyan ország Európában, ahol az egész, a sajátján kívül mindenfajta identitás föllazítására sikeresen törekedett és törekszik. Egyelőre nem ért teljes célt. Veress működése kontra produktív, kétségbeejtő lehet, h. ebből kényszerül megélni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!