A XXI. század háborúi

2015. november 16. 19:58

Még ha a földrajzilag létező Iszlám Államot fegyverrel le is tudnánk győzni, marad az az Iszlám Állam, amely a fejekben van, és amellyel szemben semmit sem tudunk felállítani.

2015. november 16. 19:58
Lóránt Károly
Magyar Nemzet

„Aligha tagadható, hogy az al-Kaida vagy az Iszlám Állam által elkövetett merényleteket megelőzte az amerikaiak és az európaiak beavatkozása a Közel-Keleten és Észak-Afrikában. Az Iszlám Állam Irak lerombolásának és a szíriai háborúba való Aszad elleni beavatkozásunknak köszönheti létét. A jelenlegi menekültáradatért is csak magunkat, pontosabban a beavatkozó államokat okolhatjuk. De még ha a földrajzilag létező Iszlám Államot fegyverrel le is tudnánk győzni, marad az az Iszlám Állam, amely a fejekben van, és amellyel szemben semmit sem tudunk felállítani. Miért integrálódjanak egy hitevesztett, igazi értékek nélküli világba, amikor ott van számukra az új erőre kapott iszlám, amely százmilliókat képes megmozgatni, ha úgy érzik, támadás érte prófétájukat, és ezrek képesek feláldozni életüket a hitükért?

Még ha le is tudjuk győzni a földrajzi Iszlám Államot, szembe kell néznünk azokkal a kihívásokkal, amelyek Európa egyre növekvő muszlim népességéből fakadnak. Az európai liberálisok multikulturális álma Merkel szerint is megbukott; ami maradt, az nem más, mint egymás mellett élő, párhuzamos társadalmak, amelyek közül az egyik folyamatosan terjeszkedik a másik rovására. Csak Franciaországban jelenleg

80-100 gettószerű képződmény van, ahol a helyi lakosok saját értékrend szerint élnek. A muszlimok aránya tíz százalék, de hamarosan húsz lesz, a század második felében pedig már ők lehetnek többségben. Mi erre a válasz? Adjuk fel önként saját kultúránkat, vagy próbáljuk megvédeni? És ha igen, hogyan?”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
u.cserkész
2015. november 17. 14:01
Összejöttek a G20-ak és Putyin mondott csoda dolgokat, én hiszek neki. Az orosz titkosszolgálat szerint kb. 40 ország támogatja (anyagilag) az Iszlám Államot, köztük olyan ország is, amelyik a G20 tagja. Akkor most el lehet gondolkodni a hangzatos szövegeken, meg az 1 perces néma, hamis, gyászos pofákon.:-(
Mich
2015. november 17. 11:38
"Az Iszlám Állam Irak lerombolásának és a szíriai háborúba való Aszad elleni beavatkozásunknak köszönheti létét." Így van. Azért nem kéne az USA/CIA tetteit magunkra vállalnunk...!
derakin
2015. november 17. 10:17
"Járványtan a fertőző betegségek elterjedtségével, kockázati tényezőivel, a megelőzés kérdéseivel foglalkozó tudomány. Az infektológia egy klinikai diszciplína mely a fertőző betegségek keletkezésével, patomechanizmusával, klinikai lefolyásával, gyógyításával és a megelőzés lehetőségeivel foglalkozik. A járványtan az elmélet, célja a fertőző betegségek, járványok megelőzése és leküzdése, a szervezet fertőző betegségekkel szembeni ellenállóképességének fokozása. A járványügy a gyakorlat, része a Diagnózis, terápia, jelentés, elkülönítés / szállítás, feertőtlenítés, védőoltás, járványügyi ellenőrzés és megfigyelés." Egy józan orvost kellene felkérni a menekültválság kezelésére. Érdemes a témába beleásni, rengeteg párhuzam van a kialakult helyzetre és ami fontossabb: konkrét - nemzetközileg elfogadott - válaszok és megoldások. Magyarország tisztában van azzal, hogy járványügyről beszélünk, nem véletlen a karantén.
balbako_
2015. november 17. 07:46
Európa urai versenyt futnak a saját szavazóik ellenszenve, ezáltal maradéktalan eltávolításuk a hatalomból és az USA utasításainak maradéktalan végrehajtása miatt. Most még kapkodva ez utóbbi áll győzelemre, de meddig?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!