Iszlámállamosítás

2015. november 19. 08:34

Ez elég az Iszlám Államnak. Ha vélt vagy valós félelem miatt valaki nem megy étterembe, stadionba, koncertre, Párizsba, nem teszi meg, amit akar. Azaz kevésbé szabad, mint volt.

2015. november 19. 08:34
Pető Péter
Pető Péter
Népszabadság

Csipogott a telefonom, ránéztem. És megdermedtem.

A The Guardian küldött értesítést arról, hogy kiürítették a hannoveri stadiont, mert robbantástól tartottak a Németország–Hollandia mérkőzésen. Odament volna Merkel kancellár is. A meccs­re magyar játékvezetőket delegált az UEFA.

Köztük az egyik legjobb barátomat.

Korábban elképzelni sem tudtam, miként feszülnek ki az ilyen pillanatok. Hogyan lassul az idő, amíg megnyílik az alkalmazás, amíg kiderül, nincs is ott bomba, amíg megjön a megnyugtató üzenet. És ez után sincs fantáziám ahhoz, hogy elképzeljem, mi van, ha tényleg történik is valami. Baj nélkül is megijedtem. És ez elég az Iszlám Államnak. Ha vélt vagy valós félelem miatt valaki nem megy étterembe, stadionba, koncertre, Párizsba, nem teszi meg, amit akar. Azaz kevésbé szabad, mint volt.

Ezt nem akarták azok, akik a lefújt németországi meccsel egy időben elmentek a Wembley arénába, és elénekelték a Marseillaise-t. Ha Romana-füzetnek néznénk az életet, máris idevethetnénk egy konklúziót, hogy tudniillik ez Európa, kidaloltuk innen a gonoszt. De rendeztek az időben egy Törökország–Görögország meccset is. E találkozó előtt is tartottak gyászszünetet a párizsi mészárlás áldozatainak emlékére, ám a tribünről »Allah akbar« rigmussal zúzták szét a csöndet. Meglehet, ott a radikálisok vonultak a lelátóra, ezért nincs okunk következtetést levonni reakciójukból. Ám akkor nincs okunk szimbólumként felmutatni a Wembley másfél perces közös kiállását sem. Elvégre nincs tudásunk a közönségről, a jegytulajdonosok nézeteiről, társadalmi státuszáról. Vagy mindkét eset jelkép, vagy egyik sem.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Peter8811
2015. november 19. 13:29
De te nem ijedtél meg, mert továbbra is irkálod a hülyeségeidet!
catalina9
2015. november 19. 12:44
A The Guardian küldött értesítést arról, hogy kiürítették a hannoveri stadiont, mert robbantástól tartottak a Németország–Hollandia mérkőzésen. " A Guardian? Petőnek? Miért?
Hora
2015. november 19. 12:28
Összeesküvés elméleti gyorstalpaló.:)) https://www.youtube.com/watch?v=mMRDctJ5fOk Megtudhatjuk, hogy 2010-ben (dec.28-29) Noir-ban Manhattanben egy szállodában hogyan beszélték meg Európa migránsokkal való elárasztását.:) Ciki, de a nagy része bevált. Akkor most mi van?
Pinter68
2015. november 19. 12:21
Úgy néz ki, Pető rosszul informált a török-görög meccsen történtekkel kapcsolatosan. Nem azt skandálták a törökök és nem azért, amit Pető állít. Vagyis a wembley-i és a másik meccs is demonstráció volt a terrorizmus ellen. Amúgy pedig az IS jóval többet akar annál, hogy néhányan ne merjenek koncertre vagy nyilvános helyre járni. Az ő céljuk az Európában élő muzulmánok elleni indulatok felkorbácsolása. A mandin megjelenő nézetek 99%-a mutatja, hogy milyen eredményesen. Mondjuk az vicces, hogy pont nálunk csapkodja az egeket a muszlim ellenesség, amikor a lakosság 99%-a még életében nem találkozott velük. És persze ugyanez igaz a menekültekre is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!