Mindent vihetnek a fideszes politikusgyerekek?

2015. december 02. 14:15

Nyilatkozzanak, vannak-e olyan rokonaik, akik az előző szabályozás szerint összeférhetetlenek voltak, ám indultak közbeszerzésen, most pedig az új szabályozással visszamenőlegesen mentesültek a tilalom alól?

2015. december 02. 14:15
Együtt
Egyuttpart.hu

Melyik politikusok rokonai mentesülnek most visszamenőleg az összeférhetetlenség alól?

Az Együtt kérdéssel fordul Orbán Viktor miniszterelnökhöz, valamint minden állami vezetőhöz: nyilatkozzanak, vannak-e olyan rokonaik, akik az előző szabályozás szerint összeférhetetlenek voltak, ám indultak közbeszerzésen, most pedig az új szabályozással visszamenőlegesen mentesültek a tilalom alól?

Tegnap az Országgyűlésben a közbeszerzési szabályok vezető politikusi gyerekekre vonatkozó részét fideszes kezdeményezésre úgy módosították, hogy a november elsején hatályba lépetteket visszamenőlegesen nem kell alkalmazni, tehát a pár hétig érvényes, szigorúbb összeférhetetlenségi szabályoknak még a nyomát is eltörlik. Visszamenőleg. Ez rendkívül gyanús, hiszen ilyen szabályozást teljesen fölösleges meghozni, hacsak nincsen valaki, akire kifejezetten szabták.

Az ezért Együtt levélben szólítja nyilatkozásra:

  • a miniszterelnököt és a kormány minden tagját,
  • az Országgyűlés elnökét és alelnökeit,
  • a Kúria elnökét és az Országos Bírósági Hivatal elnökét,
  • a Legfőbb Ügyészt,
  • az Alkotmánybíróság elnökét,
  • az Állami Számvevőszék elnökét,
  • a Közbeszerzési Hatóság, az Egyenlő Bánásmód Hatóság, a Gazdasági Versenyhivatal, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság, a Nemzeti Választási Iroda, a Központi Statisztikai Hivatal, az Országos Atomenergia Hivatal, a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság, a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal vezetőjét
  • és a Magyar Nemzeti Bank elnökét,

van-e olyan – a törvény által szabályozottan közeli hozzátartozónak tekinthető – rokonuk, akik az előző szabályozás szerint összeférhetetlenek voltak, mégis indultak közbeszerzésen, és most az új szabályozással mentesültek a tilalom alól?

Az Együtt szerint a közbeszerzési szabályok megváltoztatása csak törvényesíti a lopást, és a korrupciót szolgálja, a jövőre nézve is, de most már visszamenőleges hatállyal. Az Együtt képviselői ezért nem szavazták meg a módosítást, a párt nem ért egyet a vagyonosodási vizsgálatok megszűntetésével sem.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Catullus
2015. december 02. 22:19
Ebből a törvényből nem kilóg a lóláb, hanem maga a lóláb. Már nincs határ, bőr a pofán, teljesen elvette az eszüket a hatalom. Nem lesz ennek jó vége, még ha most sokan imádják is a szektavezért. Mit lehet még ellopni és családi, haveri körbe adni ? trafik, föld, uniós pénzek stb. Az egészségügy helyzete miatt a halálozás növekszik, lehet, hogy pont erre megy a játék ? pusztuljon az öreg, a munkaképtelen, a rokkant, a beteg gyerek (és a fiatal is, mert nem lesz, aki kezeli). Korabeli felvételeken hitlerért rajongtak úgy, mint most a orbánért. Ein Volk, ein Führer ?
Békanász a hasadon
2015. december 02. 21:20
Rejtett kamerás felvételek bizonyítják, hogy Veres Gábor - Veres János pénzügyminiszter fia - külön pénzt követelt azért, hogy egy büfés zavartalanul működhessen a nyírbátori Amatőr Zenekarok Fesztiváljának (Azfeszt) területén, a nyírbátori strandon. A rejtett kamerával készített felvételen látható-hallható, hogy Veres Gábor "garantálja", hogy nyugta lesz a büfésnek, ha kifizet 300 ezer forintot. http://gondola.hu/cikkek/55583 És akkor még az érettségizésről, csokilopásról nem is esett szó.
Békanász a hasadon
2015. december 02. 21:16
4 és fél évet kaphat a volt honvédelmi miniszter lánya Akár négy és fél év börtönre is ítélheti a bíróság Keleti Györgyit, Keleti György volt honvédelmi miniszter lányát. Nem hozott ítélet a bíróság kedden Keleti Györgyi ügyében, melyben a volt honvédelmi miniszter lányát 10 rendbeli üzletszerű kéjelgéssel vádolják. Mivel a beidézett tanuk nem jelentek meg, vallomásuk viszont sokat segíthet az ügy felderítésében, a bíró úgy döntött februárban tart még egy tárgyalást. Ha sikerül bebizonyítani, hogy Keleti Györgyi magyar hölgyeknek nyújtott segítséget abban, hogy kuncsaftokat találjanak Olaszországban, ezért cserébe pedig úgynevezett „leadót” fogadott el, akkor akár négy és fél évre is rács mögé ültethetik. Menjetek a picsába.
Bokros Birka
2015. december 02. 17:49
Na valami nagy rablásra készülnek Együtt. Így szokott kezdődni balpöcsöknél valakit megvádolunk azzal amit később elkövetnek. Van valami közös a történelemben trójai faló nekik, nekünk meg egy Szigetvári takonyfaló lenne a vesztünk.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!