Nincs annál viccesebb, mint amikor kormánypártiak panaszkodnak véleménydiktatúrára

2015. december 17. 14:59

Az csak a kormánypártiak perverz logikája szerint létezik, hogy a tekintetes urat ért kritika elnyomás, miközben pár ellenzéki újságíró és polgárjogi aktivista ellen napokig lehet lejáratókampányt tolni, és az meg teljesen rendben van.

2015. december 17. 14:59
Pap Szilárd István
Kettős Mérce

„A szólásszabadságot, amikor anno »tehetségtelen és teljesítmény nélküli bódult libbancsok« (© Kocsis Máté) kitalálták, úgy képzelték el, hogy az az alattvalót, a polgárt védi meg a hatalomtól. Azért, mert mióta világ a világ, a hatalmon lévőnek ereje, erőforrása, infrastruktúrája volt ahhoz, hogy véleményét lenyomja mások torkán, világnézetét intézményesítse, a kritikát pedig elhallgattassa. Lázár Jánosnak van hatalma kirúgatni egy vezető hírportál főszerkesztőjét (a helyzet iróniája, hogy épp azzal a céggel rúgatta ki az Origo főszerkesztőjét, amelyet most véleménydiktatúrával vádol), a kormánynak van hatalma szólásszabadság-kurtító törvényeket hozni, a kormánynak van hatalma kritikus médiatermékekre jó nagy sarcot kiszabni, a kormánypártnak van hatalma ráküldeni a rendőrséget pár Facebook-kommentelőre, neki van hatalma elvenni a frekvenciát egy rádiótól, nekem mint egyszeri halandónak azonban semmilyen befolyásom nincs arra, hogy mit zeng a kormánypropaganda, mennyi pénzből dőzsölhet egy-egy kormánypárti sajtómunkás vagy celeb.

Nekem csak a hangom van, az az egyedüli eszközöm, amellyel számon kérhetem a hatalmat, és rámutathatok, miért is beszél hibbantságokat valaki. A szólásszabadság nem azt jelenti, hogy a házelnök úr mondhat bármit, és nem érheti kritika. Az csak a kormánypártiak perverz logikája szerint létezik, hogy a tekintetes urat ért kritika elnyomás, miközben pár ellenzéki újságíró és polgárjogi aktivista ellen napokig lehet lejáratókampányt tolni, és az meg teljesen rendben van (és Stumpf András sem kiált semmifajta fasizmust).

Meddig tudja még elhitetni a Fidesz és holdudvara, hogy míg kiosztják az állami vagyont maguknak, médiabirodalmakat építenek és döntenek romba egy pillanat alatt, hajléktalan embereket vegzálnak, közalkalmazottakat tartanak éhbéren és közmunkásokat jobbágysorban, állami közszolgáltatásokat tesznek tönkre, még mindig ők szenvednek az elnyomás alatt, nyögik pár éhenkórász, parlamenten-kívüli ellenzéki, független újságíró és kisemmizett polgár rabigáját?”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 83 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
states
2015. december 18. 08:56
Végetek van, mint a botnak. A Fidesz már megint kétharmad környékén jár. És még van két és fél év 2018-ig. Balnácik többet nem nyernek választást Magyarországon. Game over.
allover
2015. december 18. 05:36
Nagyot fingottál a nullás lisztbe!
zoles
2015. december 17. 21:05
Annál sincs viccesebb, amikor egy libsi panaszkodik véleménydiktatúrára, ugyanis meg kell nézni az összes médiumok arányát, (a Tv csatornáktól kezdve, újságoktól az intenetig) hogy hány százaléka jobboldali beállítottságú és hány százalék leberális. A mérlegnyelve egyértelműen a libsikék felé billen!
Onurisz
2015. december 17. 17:40
A hatalomgyakorlásról mondottakban úgy általánosságban igazad van, csak ez azért mégiscsak attól függ, kinek mekkora részesedése van a hangcsörtében. S nekem nem úgy tűnik, hogy olyan kib@szottul el lennétek nyomva. Még mindig képesek vagytok hatékony lejárató médiakampányra (pl. Ákos dalnok vagy Kövér háznagy esetében), s képesek vagytok végletekig kicsinálni embereket (mint a migránslökdöső operatőr asszonyt). Nem baj, ha még olyan sok könnyet nem hullatok értetek?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!