Nincs. Más. Választásunk – Amerika háborúban áll?

2015. december 08. 18:46

A demokraták mintha nem érzékelnék, hogy az emberek hogyan dekódolhatják a vonakodásukat és a szemantikai óvatosságukat.

2015. december 08. 18:46
Zsuppán András
Válasz.hu

Obama finoman árnyalt fogalmazásának, magasan képzett egyetemi emberhez illő mondatainak Trump durva, hétköznapi logikát követő és egyszerű javaslata az antitézise.

A demokraták mintha nem érzékelnék, hogy az emberek hogyan dekódolhatják a vonakodásukat és a szemantikai óvatosságukat. Annyira rettegnek a muszlimellenes indulatok elszabadulásától, hogy közben nem veszik észre, a választók jelentős része mindebből nagyon egyszerű – bizonyos értelemben akár téves – tanulságokat szűr le: a demokraták »puhák«, nem akarják megvédeni Amerikát, félnek megbántani az iszlamistákat.

Trump viszont egyértelműen, világosan megmutatja: ő nem fél és nem gyenge. Lehet, hogy a konkrét javaslatai a probléma megoldására kidolgozatlanok, elhamarkodottak és valószínűleg tizedannyit tud az iszlám világról, mint Obama vagy Clinton, de képes erőt sugározni.

A mostani közvélemény-kutatási adatok alapján semmi esélye annak, hogy Trump választást nyerjen, és általánosságban bármilyen republikánus jelöltnek kisebb az esélye a győzelemre Hillary Clintonnál. Mégis: Ha történik  - és ne történjen! - még két merénylet, ezt a választást a demokraták elvesztik.

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Vezetéknév Utónév
2015. december 09. 00:14
Az amerikaiak többségének elege van a rengeteg pénzbe és emberéletbe kerülő külföldi hadműveletekből, amelyeket egyébként rendre a jobbos/republikánus elnökök erőltettek (Eisenhower, Nixon, Reagan és a 2 Bush). Erőpolitikával rövid távon lehet voksokat szerezni, de ha sorozatosan fiaskóhoz vezet, előbb-utóbb elkezd gondolkodni a szavazó. Obama elnök nem alaptalanul óvatos, van épp elég megoldandó feladata belföldön is.
Akitlosz
2015. december 08. 23:25
Ő dolguk.
Hirundo
2015. december 08. 21:26
Tizedannyit tudna az iszlám világról, mint Obama vagy Mrs. Clinton? Emberek! A 0-nak nincs tizede!
kardosg
2015. december 08. 21:06
megin ott a pont Zsuppánnál. Azon kevés külpol újságírók egyike itthon, akik nem saját előítéleteiket írják meg külpol rovat címen... És a cikk hátborzongató végkövetkeztetéséből az is kiolvasható, hogy aki csinál most pár merényletet az USA-ban, az (szinte pusztán ezáltal) képes megfordítani és eldönteni az elnökválasztást! Túl nagynak tűnik a kísértés...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!