Vagy sztrájk vagy bukás

2016. február 15. 11:08

Az elmúlt hat év tapasztalatai azt mutatják, hogy tüntetésekkel nem is lehet rákényszeríteni Orbánt semmilyen fontos változtatásra. Miért?

2016. február 15. 11:08
Navra László
Kettős Mérce

Valóban volt tehát két sikeres akció. Az egyik, a HAHA tüntetéssorozata a HAHA szétesésével végül nem tudott tartós és valódi sikert hozni. A netadós lett az egyetlen maradéktalanul eredményes demonstrációsorozat,aminek a magyarázatát pontosan nem ismerjük. Az én sejtésem annyi, hogy túl sokan voltak kinn, nem csak egyszer mentek ki az ügyért, köztük túl sok a fiatal, és olyan kicsi a tét, hogy nem volt értelme ezért küzdeni. A pedagógusok követeléseinek teljesítése radikális rendszerszintű átalakítást jelentene, ami sok munkát, jelentős mennyiségű pénzt, és ami talán ennél is fontosabb: egy súlyos szimbolikus vereséget jelentene Orbán Viktornak, aki a tüntetéseken elhangzottak szerint személyesen is részt vett a rendszer tervezésében. Így a KLIK felszámolása annak nyílt beismerésével lenne egyenlő, hogy Orbán egyik legfontosabb ágazati reformja megbukott, ami egyben politikájának integráns részével is összhangban van: a centralizációval, az autonómiák leépítésével és a központosítható kleptokráciával. Ez a beismerés nem jöhet el csak azért, mert kimennek tízezren vagy harmincezren a Kossuth térre. Ha kimennek ötször és New York Times-címlapon szerepelnek az akcióval, mint a netadós tiltakozás, talán még akkor sem.

Ugyanis ez egy kommunikációs csata, és abban ma pusztán ügyes kommunikációval nem lehet megverni a Fideszt. Nem azért, mert olyan okos lenne a Habony, hanem azért, mert annyi pénzük és annyi felületük van, amennyit akarnak. Arról, hogy »A magyar reformok működnek«, a TV2-n két hónap alatt 1500 spotot adtak le, naponta huszonötöt, több mint 400 millióért. Kettőt egy csapásra: baráti tévének sok közpénz, állampolgárok agyába pedig üzenet érkezik. Most már van külön propaganda minisztériumunk is hófehér kezű Rogán Antal vezetésével, így annyi és olyan kommunikációs fegyvert vetnek be a pedagógusok ellen, amennyit kell. (Azt nem írom, hogy amennyit nem szégyellnek, mert szégyenérzetük nincs.)

Már idegen erők eszközei a tanárok is, lesznek még a terroristák támogatói is, és ki fog derülni, hogy valamelyik szereplő egyszer egy McDonaldsban evett sajtburgert Gyurcsánnyal egy időben, a másiknak pedig 200.000 forint adótartozása van, egy harmadik pedig mondott már csúnya szavakat is. És a fénykép Gyurcsánnyal, az adótartozásról szóló okirat és a felvétel a csúnya szavakról benne lesz naponta a köztévé híradójában, és a közrádiók félórás híreiben, meg a TV2 Tényekben.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 108 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
jairus
2016. február 16. 08:47
"pusztán ügyes kommunikációval nem lehet megverni a Fideszt" csak akkor nem, ha hiteltelen hazaáruló tolvajok "kommunikálnak". A szofisztikált duma ma már kevés. Látjátok feleym, totál pénzkidobás volt az a kommunikáció szak azon a büféegyetemen.
pollip
2016. február 15. 18:09
Gallóné már szervezi a sztrájkot. Remélem, nem sokan vesznek részt benne.
néhai Ch.Pilot
2016. február 15. 15:41
Ne válogass! Sztrájk és bukás.
tevevanegypupu
2016. február 15. 15:07
Orbánék túl sokat követelnek a gyerekektől, nagyon sok a tanulnivaló..szóval így akarják lehülyíteni őket..a tanárok radikális tananyagcsökkentést akarnak így szeretnék minél okosabbá nevelni a gyerekeket.Hát világos..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!