Több néző jött, mint ment

2016. február 06. 12:33

A kormányzati kommunikációért felelős illetékesek mondták meg, mi a heti aktuális pártüzenet, mire készüljünk, mit kell a műsorokba ágyazni, kit hívjunk meg, ki milyen ügyben nyilatkozzon, hol és mit hangsúlyozzunk. Interjú.

2016. február 06. 12:33
Tarr Péter
Médiapiac

Lampé Ágnes interjúja Tarr Péterrel, a Hír TV vezérigazgató-helyettesével.

„Aki maradt, miért nem ment el? Úgy tudni, mindenki kapott állásajánlatot a köztévénél és más médiumoknál.

Valóban először a kulcspozíciókból raboltak, aztán valamilyen ajánlattal vagy fenyegetéssel igyekeztek mindenkit elmozdítani. De a távozó vezetőség nem ismerte jól az embereket. Droidnak, rabszolgáknak tekintette őket, nem tudta, ki valódi újságíró és ki szolga, ki az, aki csak dolgozni jár be, és ki az, aki pártelhivatottságból teszi a dolgát. Elszámították magukat. Ez a közösség ugyanis a napi ukázok nélkül is tudta a feladatát. A HírTV-nél a kemény mag nem a vezetőségből, hanem azokból áll, akik lent, a hajófenéken dolgoznak. Ezzel együtt egy hónapon át személyesen, telefonon, esti beszélgetéseken győzködtem a szerkesztőktől az operatőrökön át mindenkit, hogy ne ugráljanak. És sikerült egyben tartani a csapatot. (...)

Korábban azt nyilatkozta: a Fideszből heti rendszerességgel jártak be a tévébe eligazítani a vezérkart.

Így volt. A kormányzati kommunikációért felelős illetékesek mondták meg, mi a heti aktuális pártüzenet, mire készüljünk, mit kell a műsorokba ágyazni, kit hívjunk meg, ki milyen ügyben nyilatkozzon, hol és mit hangsúlyozzunk.

Önnek fontos a szakmaiság?

Hát persze.

Akkor miért asszisztált ehhez?

Voltak napok, amikor ellenálltunk egy kicsit. De nem akarok nagy ellenzékinek látszani. Az igazság az, hogy kiszolgáltuk a rendszert. Csak néha megpróbáltunk sajtószerűek maradni. Dobtunk mi szakmailag remek műsorokat is, akadt pár lebuktatós, komoly oknyomozós anyagunk. Már amikor épp nem volt szükség a papagáj-kommandó működtetésére.”

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 87 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kuc-kuc
2021. augusztus 09. 11:45
A hírhamisító kormányzati szennymédia mint az M1, Dunateve, a rádiók bőven bepotólják a Hír Tv kiesése okozta kárt!
vigyor
2021. augusztus 09. 11:45
...nézhetetlen volt és nézhetetlen lett...ahogy az echo és az ATV is. Az M1 is csak a reggeli migráns helyzet beszámolói miatt nézhető, és főleg Cser Attila fülhallgatója miatt érdekes csak, mert az egyszerűen zseniális:-)))))))))
Papuska
2016. október 08. 21:19
A Hír-Tv annak idején nyíltan politikailag determinált hírforrásként, a másik oldal ilyen médiuma az ATV ellenpontjaként jött létre. Ha valamit valamilyen céllal létrehoznak, egyáltalán nem szégyellni való, ha ezt a feladatot jól, színvonalasan csinálja. Senki nem mondta, és senki nem várta ettől a TV-től, hogy politikailag független lesz. Ilyet utólag számon kérni tőle fából vaskarika. Szerintem nem ez a hitelrontás, hiszen feltehetőleg akik ezt vállalták, erre szerződtek, ezt kellett jól és színvonalasan csinálni. Szerintem a hitelesség igazi megkérdőjelezése az, ha a "gazda" fordul egyet, az újságírók egy része is lelkiismeret furdalás nélkül írja annak az ellenkezőit, amit az elmúlt héten írt, vagy mondott. Ez sokkal cikibb, mint az, ha valaki arra szerződik, és azt teszi, lehetőleg színvonalasan, amivel megbízták, mert az a meggyőződése is.
tango47
2016. május 31. 12:34
Az ilyen gumigerincűektől hánynom kell.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!