A honi hokit sem kíméli a politika

2016. június 03. 19:53

Such saját bevallása szerint sem ért a sportághoz, első elnöki interjújában pedig menedzserszöveget nyomott.

2016. június 03. 19:53
Földi Bence
Magyar Nemzet

„Hasonlóan az új elnökhöz: Such György neve már Németh távozása után is egyből felvetődött mint lehetséges utód – a Jégkorongblog akkor Cser-Palkovicsot és Soltészt is emlegette. A hokis pletykák szerint a sportág »fontos emberei« kicsit tartottak is tőle, pedig januárban már szinte megválasztották. Próbáltak más jelöltet találni – állítólag felvetődött Wáberer György miniszterelnöki megbízott neve is –, végül csak befutott Such György. Aki – szintén állítólag – töméntelen pénzt hoz a sportágba, ezt jelzi, hogy a General Electrics és a Porsche képviseletében is bekerült egy-egy személy az elnökségbe. Na de ki az a Such György? Az 55 éves közgazdász-újságíró mindenféle politikai vezetés alatt »jól feküdt«: tagja volt az SZDSZ-nek és a Fidesznek is (időrendben fordítva), utóbbit tanácsokkal is segítette. A médiában is jól mozgott: szerkesztett a Magyar Narancsnál és a Magyar Hírlapnál, de dolgozott a közmédiában is. Volt az MTV egyik alelnöke, és vezette a Magyar Rádiót is – akkor az SZDSZ, a Fidesz és az MSZP fogott össze, hogy megválasszák. Rádióelnökként odacsapott: megszüntette a Körkapcsolást, a Szabó családot, és Lovas István sem közölhette jegyzeteit, kirúgott közel 200 embert, majd arculatváltást hajtott végre, és a Petőfiből színvonalas könnyűzenei adót csinált – ezt épp most verik szét. A Magyar Rádió nyereségessé vált Such alatt, aki komoly pénzeket vett fel munkájáért – volt idő, amikor havi kilenc és fél millió forint ütötte a markát. Ennek valamivel több mint felét viszi most haza Matolcsy György jegybankelnökként.

Such ennyit nyilván nem keres majd a hokiszövetségnél, de valamit tudhat, hogy a Fidesz – amely annyi politikust ültetett már fontos sportvezetői pozícióba szakértelem nélkül, gondoljunk csak Kocsis Mátéra vagy Németh Szilárd rezsibiztosra – engedte (segítette?) elnökké válását. Such saját bevallása szerint sem ért a sportághoz, első elnöki interjújában pedig menedzserszöveget nyomott. A sportág bizalmát viszont csak akkor nyerheti el, ha valóban menedzserként igazgat, az állami milliókat okosan használja fel, és nem engedi be a politikát.”

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 42 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
csurcsányi
2016. június 04. 21:13
A MNO cikkírója azért biztos nagyon ért a jégkoronghoz,mert már volt korcsolya a lábán,és csúszkált a műjégpályán!
heep
2016. június 04. 18:10
Tulajdonkép egy szövetségi elnöknek az a dolga, hogy szponzorokat, állami támogatást szerezzen a sportágnak. Ehhez nem sportszakember hanem menedzser kell. Akkor kezdődik a baj ha a menedzser szakmai dolgokban is dönteni akar. Ilyen volt a Csányi döntése a Pintérről és az Egerváriról. Rajta kívül mindenki tudta, hogy ezek a figurák maximum labdaszedőnek válnának be.
Tintamin
2016. június 03. 22:58
Legyünk kulturáltak, kérem, a figura egészen szerényen kezdte (már tavaly tudta mindenki, hogy ő lesz, de az A-csop. VB előtt nem akarta átvenni a pozíciót), ráadásul Simicska jobbkeze sem volt épp rossz arc, csak hát a geci-gate óta nem jöttek a pénzek, meg gondolom, be lett fenyítve a sportág - ahogy ez Orbánék alatt szokott lenni, a dackormányzás átka. Nade vannak itt rendkívül meredek arcok: Cser-Palkovicsnál nincs gázabb, kurvanagy mák, hogy nem ez az elmebeteg ultraszervilis droid lett az mjsz elnöke (sajnos az elnökségbe bekerült..) http://www.jegkorongblog.hu/2016/06/02/a-magyar-valogatott-jatekosoknak-az-ebel-ben-a-helyuk/
states
2016. június 03. 21:10
Azért az ember folyamatosan elképed azon, ahogy ezek a simicskacsicskák moralizálnak, ítélkeznek nap mint nap elevenek és holtak felett. Amihez kábé annyi erkölcsi alapjuk van, mint Gyurcsánynak az őszödi beszéd vagy a szemkilövések méltatásához.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!