Pletykák szerint vízálló lesz a következő iPhone

2016. augusztus 16. 08:30

Egy friss szabadalmi oltalom azt sugallja, hogy vízálló lehet a következő iPhone.

2016. augusztus 16. 08:30
Mikey Murphy
Quartz

„Híresztelések alapján kicsit kiábrándító lesz a következő iPhone, de legalább – az Apple új szabadalma alapján – vízálló lehet.

A múlt héten elnyert szabadalom a színegyensúlyt megőrző vízalatti fényképekhez kitalált rendszert ír le. Feltételezve, hogy ha az Apple jó minőségű vízalatti fotókat garantáló technológián dolgozik, akkor a telefonok vízállóságáról is gondoskodhat.

A szabadalom nem írja le a vízalatti fényképező szoftver futtatásához szükséges eszközök mechanizmusait, viszont megemlíti, hogy mobileszközökön is működhet, és kiemeli az iPhone-okat és az iPad-eket. Jelenleg az Apple egyetlen vízálló készüléket sem fejleszt, viszont sok külső fejlesztő készített vízálló iPhone-tokot.

Ugyan elképzelhető, hogy a cég nem vízálló telefonokhoz dolgoz ki jobb vízalatti felvételeket eredményező szoftvert, de még valószínűbb, hogy a következő – vízálló – készülékekhez tervezi. Más jelek szintén afelé mutatnak, hogy a következő, valószínűleg iPhone 7 nevű készülék vízálló lesz. A hírek szerint az Apple eltávolítja a fejhallgató csatlakozó bemenetet. A jack egyike azon részeknek, ahol legkönnyebben beszivárog a víz.

A jack eltávolításának híre dühhullámot váltott ki, és azt sugallja, hogy a vezetékes fejhallgatók megkerülésével az Apple megakadályozza, hogy a felhasználók illegálisan letöltött zenéket hallgassanak. A fejhallgató jack analóg technológia, míg az iPhone 7 valószínűleg a Lightning töltő jacket használja a digitális fejhallgatókhoz. Könnyen hozzáadhat az illegálisan letöltött vagy streamelt tartalmak lejátszását a Lightningon keresztül megakadályozó szoftvert. Szabványos fejhallgató jack-kel ezt nem tudta megtenni.

Mint ahogy a szabadalomhoz mellékelt fotók sugallják, egy élmény lesz búvárkodás közben remek képeket készíteni a halakról. De gondoljunk bele, miről kell lemondani helyette. Más cégek megoldották, hogy maradjon is a szabvány fejhallgató jack, és a készülékeik is vízállók legyenek. Például a Samsung csúcskategóriás okostelefonjai, a Galaxy S7, az S7 Edge és a Note 7 mind ellenáll a víznek és rendes fejhallgatóval működik.

Nincs garancia, hogy az Apple működő terméket csinál a szabadalomból, nem is nyilatkoztak róla. Úgy tűnik, szeptember első hetéig kell várni, hogy kiderüljön, mit tartogat számunkra következő iPhone-jával az Apple, és hogy lehet-e majd vízalatti fényképeket készíteni vele, meglocsolhatjuk pezsgővel, vagy sem.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
don Fefinho
2016. augusztus 23. 14:10
A vicc az, hogy bár hivatalosan az Apple még mindeddig nem merte azt mondani az iPhone-ra, hogy vízálló, mégis jobban bírja a vizet, mint a hivatalosan is vízálló Samsung Galaxy.
smarton
2016. augusztus 21. 20:51
És leszarás-álló is?
Békanász a hasadon
2016. augusztus 21. 18:14
Lehetőleg fuldoklás közben.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!