Önámítás

2016. szeptember 23. 09:29

Igenis léteznek no-go zónák, még akkor is, ha ezt az adott ország kormánya – teljesen érthetően – nem akarja beismerni.

2016. szeptember 23. 09:29
Kottász Zoltán
Magyar Idők

„Egyetlen épelméjű ember sem állíthatja teljes őszinteséggel azt, hogy hazájában nem léteznek olyan területek, ahová – ha teheti – soha az életben nem tenné be a lábát. Józsefváros lakói is nagyon jól tudják, hogy a látványos városfejlesztések ellenére megmaradtak a rossz hírű utcák, amelyekbe sötétedés után nem ajánlatos betévedni. E sorok írója is messzire elkerüli a lakásával szemben lévő telepet, amelynek rendőrök a gyakori látogatói. Ahogyan szegény Szögi Lajos is megkerülte volna Olaszliszkát, ha tudja, milyen borzalmak várnak rá.

A helyzet külföldön sincs másképp. (...)

Igenis léteznek no-go zónák, még akkor is, ha ezt az adott ország kormánya – teljesen érthetően – nem akarja beismerni. Melyik állam vezetője vallaná be, hogy az országának törvényei egyes városrészekben nem alkalmazhatók, mert ott a saría, az iszlám törvénykezés az úr? Pedig a brit kormánynak is mindennap meg kell küzdenie azokkal a szakállas muszlim fiatalokkal, akik kirántják a sörösdobozt a járókelők kezéből, azokkal a birminghami iskolákkal, ahol iszlamista hatalomátvételt kísérelnek meg, vagy azokkal a családokkal, amelyek házasságba kényszerítik a lányukat, netán megcsonkítják a nemi szervüket. Igen, ez is általánosan bevett gyakorlat Nagy-Britanniában.

Ezek a problémák természetesen a társadalom, az ország elenyésző hányadában jelentkeznek, ezért jogosan háborodik fel a brit értelmiségi, ha azt mondják neki, hogy tiltott városrészek léteznek a hazájában. Mi is utáltuk, amikor kétszáz bakancsos, valójában teljesen veszélytelen fiatalember felvonulását úgy interpretálták Európában: náci diktatúra van Magyarországon, és ennek még a lakosság is örül.

Nem szabad tehát eltúlozni a bajokat, de be kell ismerni, hogy létező problémákról van szó.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 96 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mystes
2016. szeptember 27. 07:53
a világ minden táján vannak olyan helyek, ahova nem szívesen megy az ember. (még) magyarországon is. nem értem, hogy ezt az evidenciát miért tagadják!? nyilván ideológiai meg presztízsokokból... kívánom az ilyeneknek, hogy látogassanak el az ilyen vidékekre/helyekre. én mindenesetre maradok praktikus és óvatos - nem megyek ilyenekre.
alex.leopardi
2016. szeptember 27. 05:56
no go zóna Marosvásárhelyen is van,a Hidegvölgy,cigányok lakják,a szociális munkások is csak rendőri kisérettel mennek oda napnyugta után,nappal is
Mindjárt
2016. szeptember 27. 01:34
"Igenis léteznek no-go zónák, még akkor is, ha ezt az adott ország kormánya – teljesen érthetően – nem akarja beismerni. " Hát ez igaz DE az is igaz, hogy hazánkban vannak olyan cigányfalvak ahová magyar embereknek nem tanácsos menni. Meglehet, hogy a "magyar idők" erről nem írhat mert akkor nem fizetné őket a felcsúti cigány de a magyar népre sulytó második legnagyobb probléma a cigánybűnözés, majdnem olyan pusztító mint a felcsúti maffia nemzet-fosztogatása. Neked Zolika ezt nem szabad megírni mert akkor megharagszik a felcsúti gazdád :(
Mindjárt
2016. szeptember 27. 01:34
Igazad van
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!