Elnökválasztás egy korporáciában II.

2016. október 15. 16:11

Hazánk érdeke, hogy – a kilencvenes évekkel ellentétben – a magyar médiapiac meghatározó része hazai és lehetőleg konzervatív kézben legyen.

2016. október 15. 16:11
B. Boogieman
Tutiblog

„A válasz is egyértelmű a Fidesz részéről: lehetőleg gyorsan, amíg lehet kell »biztonságban tudni« a médiapiac meghatározó részét, hisz ha ez a jelenség eléri hazánkat (Soros Gyuribá révén már a spájzban van), akkor hamar ott fogunk tartani,hogy mondjuk a magyar  nyilvánosság is egy amerikai gigacég »leányvállalatává« lesz, ezzel befolyásolva és tulajdonképp gyarmatosítva az adott államot. A világon pedig erre a válasz az, hogy atomerős állami médiakorporation-öket hoznak létre a „médiaimperielista cégekkel« szemben.

A jelenség nem ma született azonban. India, Egyiptom és Indonézia már 1977-ben elérte, hogy Amerikát a »médiaimperializmus« jelensége miatt az UNESCO-ból egy időre kizárták, hisz a médiacégeken át közvetlenül voltak képesek befolyásolni fejlődő országok belpolitikáját. Ez ma sincs másként, és – egyfajta ellenreakcióként – láthatjuk, hogy Amerika ellenfelei is létre akarnak hozni versenyképes hírforrásokat, hogy a »médiabirodalmakkal szemben« alternatív hírforrásokat működtessenek. Az oroszok ez irányú törekvései tűnnek eddig a legsikeresebbnek, főleg miután Assange-ot sikerült beszervezni, valószínűleg a jó öreg hosszú lábú KGB-s ügynökök révén. Azóta Clinton mamit a saját eszközeivel gyomrozzák, hisz Assange kb. heti rendszerességgel szivárogtat, amihez az oroszok támogatta »médiabirodalom« készséggel asszisztál. Az oroszok az amcsik spájzában vásárolgatják be magukat jobbos portálokba, és terítik az alt-right körökben az alternatív híreket. Az Al Jazeera tévé létrehozása azonban hasonló megfontolások révén jött létre, amit pedig Katar állam hercege személyesen pénzel pont azért, hogy a nyugati médiabefolyás alól az arab világot mentesítse és ezzel pluralitást teremtsen például az arab nyelvű CNN adásokkal szemben, amelyek egyértelműen az amerikai érdekek szócsöveiként szolgálnak.

Összegezve azt láthatjuk, hogy a magyar sajtópiac sajátos »szerkezete« sokkal inkább egy kényszer és egy ellenállás szülte helyzetből következik, ahol az ország egyik alapvető érdeke, hogy erős, önálló nemzeti vagy legalábbis lojális háttérrel rendelkező, önálló életre képes média-birodalmakkal teremtsen pluralitást a nyugati médiaimperializmussal szemben. Hazánk érdeke az is, hogy a politikai szélirányoktól függetlenül lehetőleg stabilizálja ezen médiumok piaci helyzetet, hogy – a kilencvenes évekkel ellentétben – a magyar médiapiac meghatározó része hazai és lehetőleg konzervatív kézben legyen, hisz minden »külső befektető« egyben potenciálisan egy erősebb ország médiabirodalmának trójai falova.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 47 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
na még ez is
2016. december 02. 10:16
a baj az, hogy a "konzervatív" sajtó sem a magyar, hanem a fideszes érdekek zászlóvivője. és sajnos ezek sokszor köszönőviszonyban sincsenek egymással. más dolog a nemzeti és más a pártsajtó. Magyarországon a rendszerváltás óta csak utóbbi létezik.
na még ez is
2016. november 11. 22:04
minden önkényuralmi rendszer úgy kezd kiépülni, hogy egy vélt vagy valós ellenséggel szembeni fellépésként értelmezi az adott jogkorlátozásokat/jogfosztásokat, ezzel legitimálva magát. na ez a cikk egy tipikus példája ennek a gondolatkörnek...
Dénia
2016. október 20. 18:51
Csak szólsz? Ócska kis papagáj vagy, semmi több. Visszaböfögöd, amit a fejedbe tőtenek.
lautrec
2016. október 20. 17:18
te a véleményedet írtad le (szíved joga), a cikkíró meg sima tényeket és tendenciákat. szakadéknyi a különbség köztetek és nem a te javadra. maradtál volna kussban, egyszerűen nem a te szinted.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!