El fogjuk kapni az RTL-t

2016. november 14. 13:17

Mi középen állunk, az RTL az, ami a másik oldalon van. Nem gondolom, hogy a kormányellenesség függetlenséget jelent. Interjú.

2016. november 14. 13:17
Dirk Gerkens
Kreatív

A hírigazgató, Kökény-Szalai Vivien is új, akinek korábban nem volt sem hírszerkesztői, sem televíziós tapasztalata. Miért mégis őt választották?

Először is, ő nemcsak hírigazgató, hanem az összes infotainment műsorért felelős. Ez sokkal szélesebb területet érint, mint a Tények. Nagyon sikeres volt a Story magazin élén, hiszen fenntartani az eladásokat a nyomtatott lapok csökkenő piacán, önmagában sikernek számít. A híreknek nem kell unalmasnak lenniük, azt akartuk, hogy kicsit bulvárosabb, szórakoztató legyen.

Ebben az esetben ki az a »mi«?

Természetesen Andy és én. Minden kulcspozícióról együtt döntünk.

A Tényeket tisztán infotainment műsornak látja?

Nem, ez egy klasszikus hírműsor, aminek van egy könnyedebb része, a Tények Extra. A kettő között kell fenntartani az egészséges egyensúlyt.

Mit gondolt a bizonyos ellenzéki politikusokról vagy rivális médiavállalatok vezetőiről készült riportokról, amikor először megjelentek a TV2-n?

Talán nem szabadna róluk tudósítanunk? Ami ennél sokkal zavaróbb, hogy az RTL híradásai rendszeresen tudósítanak Andy Vajnáról annak ellenére, hogy ő a rivális tévé tulajdonosa és nem politikus. Tudtommal nem jelentetünk meg riportokat az RTL menedzsmentjéről vagy a tulajdonosairól.

Szögezzük le: Andy Vajna állami pozíciót tölt be.

Az RTL híradásai viszont jellemzően nem az ő kormánybiztosi tevékenységével, hanem magánügyeivel foglalkoznak.

A Tényeknek van elkötelezettsége?

Az az elkötelezettségünk, hogy újra piacvezetők legyünk. Ezért teljesen átalakítjuk a hírműsort: új lesz a díszlet és a technológia, Azurák Csaba pedig új műsorral jelentkezik. A Tények korábban egyértelmű piacvezető volt, egészen addig, amíg az RTL nem kezdett el kormányellenes híradót gyártani két évvel ezelőtt.

Milyen hatással van a nézettségre, hogy a TV2 – mondjuk úgy – a kormányellenesség másik oldalán áll?

Mi középen állunk, az RTL az, ami a másik oldalon van. Nem gondolom, hogy a kormányellenesség függetlenséget jelent.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 68 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
fofo
2017. február 08. 16:55
Az RTL hiradóiban orbitális hazugságoka hangzanak el. A szemük nem rebben a hírolvasóknak, amikora a néhány órával korábban,a kormányinfón elhangzottakat elferdítve olvassák fel. Irigylem Lázár türelmét, hogy szó nélkül hagyja ezeket a hazugságokat, és nem ereszkedik le a győzike-nívójú rtl-lel pereskedni. Az rtl törzsközönsége (IQ < 60-70) csak az ilyen mocskolódó hírekre fogékony, na meg arra, hogy ki kivel, hányszor, ma kit öltek meg, kit raboltak ki, stb. ők azt nem hinnék el, ha valamilyen kormányt dicsérő híreket hallanának ezen a csatornán. Az ország és a jó izlés semmit nem veszítene, ha ez a csatorna (kanális) eltűnne a magyar médiapiacról.
vanádium
2017. február 08. 16:55
A náthát kapod el f.szikám ,nem az RTL-t.Ahhoz ti mind hülyék vagytok , a TV2 embereiben összességében nincs annyi ész ,mint az RTL portásában.
adam
2017. február 08. 16:53
Elég nem utálnom és mindjárt a gazdámmá válik. Látod scampi, pont erről beszélek.
balbako_
2016. december 08. 08:03
Ami kritikát a TV2-re összehord a ballib oldal azt nyugodtan az RTL fejére zúdíthatja, de nem teszi, miért? Semmi különbség nincs a két adó között, tán az RTL egy kicsit alpáribb, mocskosabb....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!