Stróman­felvételi

2016. december 21. 18:27

Felvételt hirdet a strómanképző. Nem csoda, nagy a kereslet. Zárthelyiek a vizsgák, rengeteg a tesztkérdés, állítólag utána is néznek a jelentkezőknek.

2016. december 21. 18:27
Tamás Ervin
168 Óra

„Felvételt hirdet a strómanképző. Nem csoda, nagy a kereslet. Zárthelyiek a vizsgák, rengeteg a tesztkérdés, állítólag utána is néznek a jelentkezőknek. Régebben a szónak volt valami gyanús csengése, de ez a múlté. Napjainkban jó helyen strómannak lenni valóságos megtiszteltetés, biztos perspektíva.

Rajtam látszik, hogy megbízható vagyok. Nem ártom bele magam azokba az ügyekbe sem, amelyek rám tartoznak. Kifejezetten engedelmesen hajtottam végre a parancsokat a katonaságnál is. Diplomám nincs, de ígérem, lesz – olyan, amilyenre szükség van. Amíg nem tudom ugyanis, hogy milyen szektorban leszek álcsászár, nem érdemes belefogni. Viszont az alázaton kívül van bennem tudásszomj, és belátom, hogy azért mutatnom kell a hozzáértésemet s kerülhetek olyan helyzetbe, mintha magam döntenék. A tulajdonosi szerep nem volt egészen idegen a családunktól, szüleimet az államosítás röpítette ki a nincstelenségbe, a strómanság nem volt rájuk jellemző, de remélem, büszkék lesznek így is rám. Vittem valakire.

Tény, hogy ezen a pályán is van rizikó, de úgy tapasztalom, hogy csak egészen szélsőséges esetben üt be a katasztrófa. Itt van ez a szerencsétlen Orgován Béla, aki mindenféle képzettség nélkül bevállalt cégvezetést, majd a Quaestor-botrány csúcspontján a Quaestor Pénzügyi Zrt. vezérigazgatója lett. Mindent aláírt, amit elé tettek, fogalma sem volt semmiről. Na, ez a strómanság megcsúfolása, az ilyenek miatt nincs becsülete a munkának.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 35 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nimfak
2016. december 22. 14:36
Egy torol metszett liberalis soha nem fog Orbanbak igazat adni. Szeretnem tudni minek kellene meg tortenni ahhoz, higy elismerjek, ennyi halott meg nem eleg?
Dénia
2016. december 22. 06:52
Kedves ballibek! Most lépjetek hátra egyet, és nézzétek meg, hogy ez itt micsoda.
GV0917
2016. december 21. 20:42
Stróman..maradjunk a régi nomenklatúránál Kedves Ervin!Ki kell hogy ábrándítsalak. Az u.n. létező szocializmusban ez hivatalos formában folyt-még a trágyalé leeresztő csapjából is.(vagy ott folyt csak igazán!) Nos például ott voltak az ÁG-ok(Állami Gazdaság).Volt egy "szakreferens", akit nem lehetett megkerülni, mert mindenről tudott-mivel neki kellett jelenteni.Intézkedni viszont nem volt joga. (egyszerűen nem volt aláírási joga)-a KÖZPONTI AGRONÓMUS(elnevezése szerint felismerhető a szovjet gyakorlat átültetése.) Egymás között úgy hívták: "A köszönő ember"!Többnyire üres volt az álláshely, mert oda csak akkor ment valaki, ha "felfelé buktatták!" Vagy ott volt a vidéki kis általános iskola. Öt felsős szaktanárral. Ha Igazgatót és helyettest kellett jelölni, közülük került ki. Mert a három érdemes Ludi magister mind testnevelő szakot végzett-levelezőn. Így az lett az ig. helyettes, aki legjobban tudott számolni,mivel a tesi szakon nem volt matek...Tudnék még számtalan példát felsorolni,a diplomák adás-vételéről én is, de minek?Te azért csak stróman maradtál. Mert téged nem választottak olyan ISKOLÁK (mint pl a Galuska Galamuszi Galagonyevicsék,stb)..A SZELLEM FÖLÉNYE, ugyebár! Merev nézésük sugallta a szellemi fölényt-hogy ott apellátának helye nem adatik!
Lolka-Bolka
2016. december 21. 19:18
draga edes ervintamas...... csak egyszer az eletbe jot irnal a magyarokrol........ mi ez a gyulolet reszedrol , talan most 24.en a karcsonyfa elott eland a beke es szeretet . NAGYON KIVANOM NEKED !!!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!