Első a nemzetállam szuverenitása

2017. február 14. 07:36

A civil tevékenység a demokrácia és a szabadság alapja, de a tartósan külföldi pénzekből működő civil szervezeteknek határt szab a területi joghatóság, azaz a nemzetállam szuverenitása.

2017. február 14. 07:36
Fricz Tamás
Fricz Tamás
Magyar Idők

„Még egyszer és összefoglalva: a civil tevékenység a demokrácia és a szabadság alapja, de a tartósan külföldi pénzekből működő civil szervezeteknek határt szab a területi joghatóság, azaz a nemzetállam szuverenitása. Az ilyen civil tevékenység hatókörét illetően lehet akár nemzetközi, globális is, de nem alakíthatja át egy nemzet belső, legitim hatalmi viszonyait.

Az ezzel kapcsolatos állami fellépés indokolt és jogos.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 68 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nisz
2017. február 14. 16:52
"Még egyszer és összefoglalva: a civil tevékenység a demokrácia és a szabadság alapja, de a tartósan külföldi pénzekből működő civil szervezeteknek határt szab a területi joghatóság, azaz a nemzetállam szuverenitása." Jaj, ez nagyon szép gondolat, Fritz elvtárs! Csak azért aggódom, hogy nem lesz véletlenül baj belőle? Mi történik, ha az analóg gondolatot a letelepedési kötvényes offshore-os civilekre is vonatkoztatják majd a csúnyák, a nagyon-nagyon csúnyák? Annyira féltem nemes gondolatainak tisztaságát, drága Fritz elvtárs!
noMores
2017. február 14. 14:24
Az a jó, hogy erre a szuverenitásos vergődésre sikerült feláldozni az oktatást is. Pl. Pálinkás legújabb agymenése, hogy a buszok álljanak 23-04:00 közt. A politikusok akkor érzik jól magukat, ha zsizseghetnek. A szekér túltolása már megint. Ha történik valami, addig nem nyugszanak, amíg új szabályt nem hoznak. Hiába agyonszabályozott már valami, nekik akkor is "lépniük kell". Nagyon fáj, hogy dilettáns faszok ülnek az oktatásban (is).
RAMBO
2017. február 14. 14:01
Ez a nemzetállam duma csak és kizárólag arról szól, hogy ne szóljon bele egy európai FBI vagy adóhatóság a korlátlan korrupcióba. Egyébként semmi értelme. Magyar kultúrát megőrizni (határon innen s túl) gazdasági unióban is lehet. Ha nagyon őszintén megnézzük, egy erős, több száz milliós jóléti állam polgárának lenni sokkal kifizetődőbb az átlagembernek, mint egy tízmilliós állam versenyképtelen, lecsúszó polgárának lenni. Minnél kiszolgáltatottabbakká válunk európa közepén, annál könnyebben vesznek meg bennünket kilóra. Vagy a ruszkik vagy a németek. Hogy a kettő közül hol van jólét, el lehet dönteni.
Sir Galád
2017. február 14. 12:49
Ja, ami elmondja az igazat, hogy szétlopjátok az országot (ez mitől is nemzetérdek?), azt meg kell állítani. Köszönjük a mai fizetett hirdetést...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!