A múlt embere

2017. február 09. 08:02

Angela Merkel az utolsó utáni esélyét kapná meg, Martin Schulz viszont az újdonság illúziójával ülne be a kancellári székbe, egy olyan „rend” képviseletében, amely saját magát és Európát is össze tudja dönteni.

2017. február 09. 08:02
Őry Mariann
Őry Mariann
Magyar Hírlap

„Nincs reális esélye annak, hogy Schulz, ha megválasztják, piros-vörös-zöld koalíciót hozzon létre a Baloldallal és a Zöldekkel, ennél sokkal valószínűbb egy újabb nagykoalíció, de már szociáldemokrata kancellárral. 

Bármelyikük is nyeri meg a választást, szintén a Politico mutatott rá, hogy a következő kancellárnak szembe kell néznie az erősödő Alternatíva Németországért párttal. A bevándorlás- és iszlamizációellenes Frauke Petry pártja az úgynevezett euroszkeptikus vagy jobboldali populista pártok közül a leggyorsabban növekszik Európában, valamivel több mint egy év leforgása alatt váltak párszázalékos formációból megkerülhetetlen erővé. »Ez a harc nemcsak Németország politikai lelkéért és tudatáért folyik, hanem egy szélesebb európai politikai narratíva uralásáért is« – fogalmazott a Politico, utalva arra, hogy Petrynek jelentős közvetlen szövetségesei vannak, a bevándorlásellenes politika pedig a »hagyományos« jobbközép erőknél is kezd gyökeret verni. Ausztria és Hollandia remek példa arra, hogy a »szélsőjobb« erősödésétől rettegő kormánypártok hogyan akarják szigorításokkal és ígéretekkel visszaszerezni a választókat, ám a kölcsönvett szlogeneket nem mindig követi cselekvés. Ez még Ausztriában sem megy gördülékenyen, nem hogy Németországban. S kérdés az is, hogy Schulz mit tenne egyáltalán, figyelembe véve, hogy az általa képviselt »politikai narratíva« sehogy sem fér össze a bevándorlás korlátozásával.

Angela Merkel az utolsó utáni esélyét kapná meg, Martin Schulz viszont az újdonság illúziójával ülne be a kancellári székbe, egy olyan »rend« képviseletében, amely saját magát és Európát is össze tudja dönteni. Erre viszont már nincs időnk.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
GV0917
2017. február 09. 18:05
Crutzifix Herr Gott Sacrament.... Méghogy a Ragyabunkó a Neue Ordnungshüter!
Rockpapa
2017. február 09. 12:33
Hitler jelenleg ventillátorozik a sírjában.Hogy népe akik 80%-ban támogatták őt,most a baloldali liberalizmus megmaradt védőbástyája legyen.Hogy elérték azt, hogy az antifasiszták,liberálisok,zsidók ,baloldaliak,utolsó menedékként tekintenek rájuk.Na ezt most a történelem legjobban sikerült 180°-os fordulata.
Mich
2017. február 09. 09:50
"saját magát és Európát is össze tudja dönteni" Ez aztán a HATALOM...!
vendelin
2017. február 09. 08:42
Nem tudom sajnálni a németeket azért, mert ez a két rettenet maradt nekik választási lehetőségként. Ez lett a II. világháború miatti morális túlkompenzáció, a kényszeres megfelelni akarás eredménye. Palackba próbálták zárni az übermenschet, de az csak átalakult radikális liberálissá, aki minden más véleményt, álláspontot megbélyegez és diszkreditál. Csak attól tartok, hogy jön majd egy újabb őrült a németek közül, aki majd egy régebben már bevált "politikai narratívát" fog újraéleszteni...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!