Mécsfényke

2017. március 13. 09:07

A vidékiség gyalázása mostanában különlegesen érdekes, főleg egy kis, új nyikhaj fogalmazásában, amelyet hozzá hasonló tehetségtelenségű társai az irónia iskolapéldájának magyaráznak, nem átallván Örkény Istvánra hivatkozni.

2017. március 13. 09:07
Dippold Pál
Dippold Pál
Magyar Hírlap

„A magyarságnak, benne természetesen a Vajdaságnak, hatalmas, a teljességet minden apró részletében megmutató művészete van. Saját, minden más vidéktől különböző, értékmegőrző és értékteremtő népművészete. Mint bármelyik részén a világnak, ez a fajta népművészet lényegéből adódóan avantgárd. Azaz úgy előzi meg a saját korát, hogy benne van, sőt erősen kapaszkodik a múltjába. Van avantgárdabb forma, mint amiben egyszerre ott van a múlt, a jelen és a jövő? Amit a létmagyarázó megélhetési stréberek mélységesen lenéznek. Időről időre durván belerúgnak – lásd »Így gondozd a magyarodat«»Jönnek a mélymagya­rok a szarból«»Mi jobban gyűlölünk titeket, mint ti minket«. Amúgy valamennyire indokoltak is ezek az otromba tételek, hiszen a tehetségtelenek joggal tartanak az erős és hiteles értékektől. 

A vidékiség gyalázása mostanában különlegesen érdekes, főleg egy kis, új nyikhaj fogalmazásában, amelyet hozzá hasonló tehetségtelenségű társai az irónia iskolapéldájának magyaráznak, nem átallván Örkény Istvánra és Karinthy Frigyesre hivatkozni. Hol van, és hol lehet irónia egy trágár szóhalmazban, amelynek a lényege a gyűlölködés. Miféle öngúny az, amit – utóbb tisztán látszik – nem művészi, hanem politikai indítékok hoznak létre. Legyünk jóhiszeműek egy pillanatra, és fogadjuk el, hogy a bölcsészkisgyerek valóban a nagyvárosi bunkók gondolkodásmódját akarta leírni. Vajon honnan ismeri ilyen jól ezeket a tételeket? Nem feltételezés, hanem tény, hogy a momentumos bölcsészúrfi a saját közegének otromba és rendkívül ostoba létmódját mutatta be. Ebből a szempontból mindenképpen hiteles.

Az mindenesetre kiderül, hogy igencsak gyenge szellemi mécsfény világít ezeknek a belvárosi gyerekeknek a mélysötét ostobaságában.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 104 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
BőröndÖdön
2017. március 14. 08:18
Pali,ezt csak a birkáidnak tudod eladni...
Venn
2017. március 13. 20:57
Mécsék szegények. :(( Mécs apuka parlamenti vagyonbevallásában is csak egy öreg Simpson Svalbe moped szerepelt. Csak a teher meg a ráfizetés ......szörnyű ez az ország.........
zalai láma
2017. március 13. 15:29
Én a magam részéről többre becsülök egy vidéki paraszat embert,mint egy ilyen senkiházi belpesti aszfalt férget! ...de tudnám kirugdosni az ilyen Mécs féléknek a fogait,amikor pofátlanul "vidékre" méltóztatnak leereszkedni kampányolni...!
Pinter68
2017. március 13. 15:15
A lakájmédia úgy repült rá arra a szatirikus írásra, mint gyöngytyúk a langyos takonyra! HA már a felszínen is ennyire látszik a görcsös, izzadtságszagú erőlködés, hogy valahogy lejárassák a MoMo-t, akkor milyen kétségbe esett "kutatómunka" folyhat a háttérben, hogy találjanak valamit, amit fel lehet használni ellenük. Szorgos és gerinctelen lakájhad dolgozik rajta éjt nappallá téve.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!