Liberális véleményfolyosó

2017. április 12. 09:16

Feketelistára került abortuszellenes álláspontja miatt egy svéd szülésznő.

2017. április 12. 09:16
Lánczi Tamás
Mozgástér

„Feketelistára került abortuszellenes álláspontja miatt egy svéd szülésznő. Történetéről a minap számolt be a The Wall Street Journal. Ellinor Grimmark hazájában nem gyakorolhatja hivatását, ugyanis a svéd kórházak nem alkalmaznak olyan szülésznőt, aki nem vállalja, hogy terhességmegszakító műtétekben is közreműködik. Pedig a magas színvonalú egészségügyi ellátórendszeréről híres Svédországban komoly gondot okoz a szülésznő-hiány. Vallásos meggyőződése miatt Ellinor Grimmarknak mégis a szomszédos Norvégiában kellett munkát vállalnia, ahol már közel 200 újszülöttet segített a világra – sok esetben svéd nők gyermekeit, akik éppen a svédországi szülésznő-hiány miatt választanak inkább norvég kórházakat.

(...)

Ellinor Grimmark története egy a Skandináv államokban, és kifejezetten Svédországban uralkodó, »véleményfolyosónak« (opinion corridor) nevezett jelenség lenyomata. A »véleményfolyosó« kifejezés gyakorlatilag a politikai korrektség korlátozó hatását írja le. A véleményfolysó a közéleti vitákat rendkívül szigorú keretek közé szorítja, egy irányba terelve az állampolgárok gondolkodását és kizárva mindenkit, aki egy kicsit is másként gondolkodik.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 76 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Harangláb
2017. április 12. 21:20
A "vélemény folyosó" is jó kifejezés, de a "vélemény terror" talán markánsabban megfogalmazza a lényeget. A modern liberátorok Szamuely erőszakosságával terrorizálnak mindenkit, akinek nem egyezik a véleménye az övékkel... Szamuelyék terroristának nevezték magukat, ők legalább nem hazudoztak a mai szellemi követőikkel ellentétben...
egysegelem
2017. április 12. 17:17
Teljes a fogalmi zavar, velemenyfolyoso....ha valakit a velemenye miatt tesznek ki valahonnan az problemas, ha azert, mert nem dolgozik (mindegy, hogy mi miatt, ha a velemenyed miatt nem dolgozol attol meg nem doglozol), az egesz mas termeszetu problema. Legalabb a tetteket es a velemenyeket kulonitsuk mar el. De amugy ez a problema, hogy a vallasi meggyozodes nem kompatibilis a 21. sz.i jogallammal nem itt jott elo elsonek es nem is itt fog utoljara. Megis ugy erzem nem az allam dolga ezt szabalyozni hanem a korhaznak, a korhaznak kell biztositani az ellatast, es mindegy, hogyan osztja be az eroforrasait. Ha a korhazigazgato azt mondja, hogy maga nem dolgozhat itt, mert nem vegez el mindent igy a kollegekra adott esetben indokolatlan aranytalan terhet ro az rendben van, de ezt ne az allam dontse el torvenyekkel.
Aerion
2017. április 12. 15:15
Éleseszű meglátás, kiegészítve azzal, hogy ez a véleményfolyosó egyben voliciós, vagyis akaratfolyosó is. Ezen közlekednek a zombi liberálisok, kizárva róla mindenkit és mindent, ami a saját politikai és értékevolúciós világukon kívüli, egyedüli lépcsőház a számukra és mindenki más ellenében, de mégis mindenki számára építkezett jövőbe.
noMores
2017. április 12. 15:15
Hpgy megy a biznisz Girószásszal meg H. Árpád urakkal, Tomikám? Adod még a seggnyaló "tanácsaidat" Vityának, vagy csak költöd a pénzünket, mintha nem lenne holnap?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!