Az RMDSZ tartsa tiszteletben a románok történelmét!

2017. május 16. 13:55

A romániai magyarok román állampolgárok, ugyanazon jogokkal rendelkeznek, mint mi, és úgy véljük, hogy a nagy egyesülés centenáriuma ezen ország minden állampolgára számára ünnepi alkalom.

2017. május 16. 13:55
Florin Roman
PNL-közlemény

„Kérjük, hogy az RMDSZ tartsa tiszteletben a románok történelmét. A románok történelme nem lehet semmiféle politikai árucsere tárgya, és ezen ország minden állampolgárának tiszteletben kell tartania, etnikumtól függetlenül.

Nemrég hallottam az RMDSZ egyik jeles vezetőjét, Markó Béla urat feltenni azt a retorikai kérdést egy pártösszejövetelen, hogy mit kellene ünnepelniük a romániai magyaroknak 2018-ban, száz évvel a nagy egyesülés után.

A romániai magyarok román állampolgárok, ugyanazon jogokkal rendelkeznek, mint mi, és úgy véljük, hogy a nagy egyesülés centenáriuma ezen ország minden állampolgára számára ünnepi alkalom. 

Nem kötelezhetjük az RMDSZ-t arra, hogy velünk együtt örüljenek a nagy egyesülés centenáriumán, de azt viszont kérhetjük, hogy tartsák tiszteletben történelmünket.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 61 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
választópolgár
2017. május 17. 14:07
Ugyan kérem! Bizonyított tény, hogy a románok valóban a római birodalom jogos származási vonalát erősítik. Ugyanis kérem. Kiderült, hogy Romolusnak és Remusnak volt egy harmadik testvére, ő volt Romanus. Namármost! Az anya farkasnak sajna csak kettő emlője volt tejfakasztásra alkalmatos. Ennek okán Románus az apja f...án nevelkedett, ezért hívják őket dákó románoknak. Nem mellesleg igazolja a gyanút, hogy g.ci egy nép ez.
Biivisz
2017. május 16. 23:59
RMDSZ tartsa tiszteletben a románok történelmét" Te meg tartsd tiszteletben a magyarok történelmét! Mikor fogja már fel a csökött agyatok, hogy attól, hogy neked jó megerőszakolni a nőt, a nőnek még nem az! Kurvára nem! Ezt tettétek a magyarokkal 1918-ban. A setét franciák fogták le nektek. Hát élvezzétek, vazze! De azt már ne várjátok, hogy ő is sikongasson az örömtől! Ahoz keressetek kurvát!
Mich
2017. május 16. 22:52
Patkány.
Szívemből magyar
2017. május 16. 21:30
Az Rmdsz tiszteletben tartja, túlságosan is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!