Negatív és pozitív béke Magyarországon

2017. június 30. 15:48

Magyarországon a visszaesés két területen volt nagymértékű: csökkent a szabad információáramlás és nőtt a korrupció.

2017. június 30. 15:48
Szigeti Cecília
Reflektor blog

„A tanulmány megállapításai szerint bár Európa évtizedek óta a GPI szerint a világ legbékésebb térsége, de »pozitív béke« szintje a 2005 és 2015 közötti időszakban, több országban is csökkent, ami belső feszültséghez és politikai instabilitáshoz vezethet. A legnagyobb visszaesés Magyarországon történt.

A PPI nyolc kulcsfontosságú területet vizsgál: jól működő kormányzat, kedvező üzleti környezet, mások jogainak elfogadása, jó kapcsolat a szomszédokkal, szabad információáramlás, humán erőforrás magas szintje, alacsony korrupciós szint, források méltányos elosztása.

Magyarországon a visszaesés két területen volt nagymértékű: csökkent a szabad információáramlás és nőtt a korrupció.

A szabad információáramlás itt azt jelenti, hogy a békés országok szabad és független médiával rendelkeznek, amely nagyobb nyitottsághoz vezet és segít az egyének és a civil társadalom együttműködésében. A tájékozottság növekedése válság idején jobb döntéseket, racionálisabb társadalmi válaszokat eredményez. Ennél a pillérnél az IEP felhasználja a World Press Freedom Index[ értékét (itt Magyarország 128-ból a 71. helyen áll) és a Freedom of the Press Index] elemzését.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2017. július 02. 21:20
Erősen túlértékeli saját magát a sajtó az internet és a műholdas televíziózás korában.
Pistabá
2017. július 02. 08:17
Az informáci soha nem látott mennyiségben áramlik, hogy mennyire szabadon, azt Zuckerberg jobban tudja. Tehát ami itt írva vagyon, méretes hazugság.
formaegy
2017. július 01. 11:53
"csökkent a szabad információáramlás" Ha itt csökkent, akkor mit mértek a németeknél:))))))) Ha nem az elmebajos hazug ballibet kérdeznék, hanem csak a Mandit látogatnák naponta, akkor nem hazudnának ekkorát. Ha pedig a média tulajváltását veszik figyelembe, akkor még nagyobb a hazugság, mert senki nem tiltja meg a ballibnek, hogy médiafelületet nyisson, írott sajtót vegyen stb. Az eladó, és vevő között jön létre a megállapodás, nem pedig a ballib kívánságműsora. A németek örülnének, ha negyed annyi valós híreket kapnának, mint az lehetséges M.o.-on. Nem tiltja meg senkinek senki, hogy milyen médiát olvasson, hallgasson. Szerencsétlenek.
noMores
2017. július 01. 10:44
Kurvanehez lehet a fideszesek elete. Naponta olvassak, hogy mit loptak a haverok, hogy szarta szajon magat a kedvenc kormanyuk, de nekik akkor is tapsikolniuk kell, amikor az ujabb sorosozos idiotizmussal talalkoznak. Orbanek gyakorlatilag amoba szintre vittek szavazoikat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!