Szélsőjáték

2017. július 11. 07:42

Nyilván azért a felélénkülés, mert a machiavellista Vona balra pozicionálta a Jobbikot (már a neve sem igaz, nemcsak a lelke), amitől azt reméli, hogy koalícióképes lesz a korábban (méltán) megvetett ballibekkel.

2017. július 11. 07:42
Csontos János
Magyar Idők

„Radikális legyen a talpán, aki eligazodik a legfrissebb fejleményekben, mi is zajlik a politikai paletta jobb szélén. Nem mintha bárki biztosan el tudna kalauzolni annak rejtelmeiben, mi is folyik odaát a bal szélen. Azt látni, hogy a maradék szocialista pártban kedvtelve nyírják egymást újak és régiek (de amúgy az újak is régiek), a Botka-hívők és a Botka-utálók; állandóan működésben tartja rozsdás ostromgépeit a gyurcsányista törpepárt; a náluk is törpébbeknek minél kisebb a táboruk, annál nagyobb a szájuk; s a különféle politikai swingerklubokat (legyenek azok liberálisak vagy még liberálisabbak) legfeljebb az köti lazán össze, hogy ki tud fényesebb nyelvi gesztusokat tenni annak az Európa-ellenes tőzsdegurunak, akitől még Izrael is sietve elhatárolódik.

Igaz, a Nép­szava szalagcímben hazudja az ellenkezőjét, a hazánkat elítélő nagyköveti nyilatkozat visszavonásának másnapján(!) közli a nagykövettel készült elítélő interjút, Németh Péter tiszteletbeli főszerkesztő az Izrael-ellenes Soros mellett tesz hűségnyilatkozatot; s a Mazsihisz, a zsidó hit felkent hazai védelmezője is védelmébe veszi az amorális ateistát. A nagykövetnek főnöke Netanjahu miniszterelnök (és a külügyminiszter), Heisler András nem, de azért furcsa lesz parolázni látni őket a magyar–izraeli csúcson a két kormányfővel. Ehhez képest a jobb szélen körülbelül olyan kavarás folyik, mint egy falusi futballpályán a megyekettőben.

Nyilván azért a felélénkülés, mert a machiavellista Vona balra pozicionálta a Jobbikot (már a neve sem igaz, nemcsak a lelke), amitől azt reméli, hogy koalícióképes lesz a korábban (méltán) megvetett ballibekkel. Tehát tér nyílt a radikálisok számára: ha összefognának, talán még a parlamentbe is becsusszanhatnának. El is kezdődött az összefogás, de kezd úgy alakulni, mint a »demokratikus« ellenzéké négy éve – bár egyelőre ló és jeges vödör nincs. Próbálom felvenni a történések fonalát.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ellensúly
2017. július 12. 00:13
Sajnálom Csontos Jánost. Korábban cikkeket írt, írhatott, most parancsba kapta, hogy Jobbik-gyalázó zagyvaságokkal kell jelentkeznie.
Casus Belli
2017. július 11. 18:01
Persze, hogy nem érted csontos, sose voltál a nemzeti oldalon.
Akitlosz
2017. július 11. 17:13
"a Jobbikot (már a neve sem igaz, nemcsak a lelke)," Miért, a többi, a Fidesz, a KDNP neve igaz? Politikában van sok minden, igazság viszonylag ritkán.
2017. július 11. 15:50
Csontos János irományát beszorozzuk a Magyar Idők szorzószámával, a mínusz eggyel, és megkapjuk a végeredményt!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!