Centenárium elé

2017. augusztus 04. 11:29

Nem szabad „ünneprontókként” viselkedni, kihívóan gyászolni, provokálni, de nyíltan és bátran egyértelművé kell tenni, hogy számunkra nem ünnep december 1..

2017. augusztus 04. 11:29
Rostás Szabolcs
Krónika

„Elsősorban arról van szó, hogy ennek az országnak a magyar nemzetiségű polgárai megértik és tiszteletben tartják a románoknak az 1918-as egyesüléshez fűződő érzelmeit, de nem tudnak osztozni bennük. Nem szabad »ünneprontókként« viselkedni, kihívóan gyászolni, provokálni, de nyíltan és bátran egyértelművé kell tenni, hogy számunkra nem ünnep december 1., és mindamellett, hogy nem látunk alternatívát a román–magyar együttműködésre, nem tudunk azonosulni román polgártársaink örömével. De megértjük, és azt szeretnénk, ha ők is megértenének bennünket.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Yvyy
2017. augusztus 05. 09:12
Fából vaskarika...Ha nyíltan és bátran kimutatom (azt vajon, hogy kell?) , hogy nekem nem ünnep az, ami a románoknak, máris provokáltam ...Üres, lapos lózungok..
Einar
2017. augusztus 04. 17:50
Én nem tartom tiszteletben a románok 18-as egyesülésükhöz fűzött érzelmeit. Hiszen annak örülnek, amiért én szomorú vagyok. Amég én élek, addig lesz legalább egy magyar, aki nem mond le történelmi határainkról. Ez nem érvek által eldöntendő kérdés, hanem érzelmi és ezt is tiszteletben lehet tartani!
Antigoné
2017. augusztus 04. 12:22
Bölcs hozzáállás.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!