Nem elég nem félni

2017. augusztus 21. 10:07

Itt az ideje, hogy a kontinens országai többet tegyenek a mostanihoz hasonló terrortámadások megelőzése érdekében a kötelező részvétnyilvánításnál.

2017. augusztus 21. 10:07
Rostás Szabolcs
Krónika

„Barcelonában több tízezren vettek részt a hétvégén azon a megemlékezésen, amelyen a gázolásos támadásra emlékeztek; a résztvevők a No tenim por! (Nem félünk!) rigmust skandálták. A gesztus szép, ám ezzel ellentétben tény, hogy Európába beköltözött a félelem, és itt az ideje, hogy a kontinens országai többet tegyenek a mostanihoz hasonló terrortámadások megelőzése érdekében a kötelező részvétnyilvánításnál.

A merényletek sújtotta Franciaországon és Nagy-Britannián kívül ugyanúgy érvényes ez Spanyolországra, ahol bár mintegy kétmillió muszlim él, a hatóságoknak ma sincs teljes rálátásuk a bevándorlókra, és több tucatra rúg a dzsihadista szervezetek által finanszírozott mecsetek száma.

Lehet ugyan betontömbökkel, homokzsá­kokkal, utcákat eltorlaszoló járművekkel védekezni a gázolásos merényletek ellen, az ilyen vagy a késeléses támadásokat azonban nagyon nehéz kivédeni, ezért elsősorban a radikális iszlamizmus terjedésének kellene valahogy gátat szabni. És bármennyire is higgyünk az iszlám-keresztény együttélés lehetőségében, természetesen azt is be kell látni, hogy a muszlim bevándorlók tömege biztonsági kockázatot jelent a kontinens, Európa országai számára.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
mukk
2017. augusztus 21. 16:55
Ide is beírom, hátha valaki fent meghallja. Talán úgy lehetne védekezni az ilyen rohadékok ellen: 1. Minden ártatlan áldozat után véletlenszerűen tízezer "menekültet" ki kell toloncolni. 2. Ha nem akar visszamenni oda, ahonnan jött, akkor fogolytáborba megy. Onnan bármikor távozhat, ha meggondolja magát. A táborokban pedig dolgoztatni kell őket. 14 halott = 140 ezer menekült. Az állatok tehát a többivel szúrnának ki minden ilyen cselekmény után.
marós
2017. augusztus 21. 15:03
Ha az uralkodó rezsimek nem hozzák meg azokat a törvényeket amelyek megfékeznék a terrorízmust, a mérhetetlen migrációt, akkor saját polgáraik nyugodt békéje ellen cselekszenek.
Pajzs
2017. augusztus 21. 12:59
Nincs radikális iszlám meg iszlám! Egy iszlám van, amely olyan, amilyen: radikális! Meg kellene ezt gyorsan érteni. Nyugaton is, amikor már úgy látják, hogy elegen vannak és még többen jönnek (lásd kétmilliós muszlim közösség máris csak Spanyolországban!), beindult a dzsihád aktív szakasza. Olyanokkal ráadásul, akik már itt születtek!!! Ez maga az iszlám! Ha beengedünk milliókat, akkor azoknak jogaik lesznek, intézményeik lesznek, mecsetjeik... és egyre nagyobb befolyásuk. Utána meg már mindenkinek igazodnia kellesz hozzájuk! Előbb toleranciából, aztán mert jogaink vannak, végül mert ha nem igazodunk lelőnek! Csak erő (létszám) kérdése! Most is elég lenne, ha csak türelmesen és csendben elárasztanák Európát. Erre minden feltétel adott, hiszen Európa maga tárta szét a (lá...) a kapuit. Aztán átvehetnék a hatalmat természetes és törvényes módon is. De nem tudnak kivárni a forrófejűbbek és terrorizálnak. Paradox módon ezzel felrázhatnák Európát, hogy mi vár ránk, de nem érik el ezt a hatást, mert Európa vezetői és véleményvezérei vagy alkalmatlan balgák vagy aljas árulók, akik elárulták Európát és az európai embereket. Ahol pedig máris több milliós muszlim erők élnek, ott már alig van mit tenni is. Elba..ták.
madarasi.abel
2017. augusztus 21. 12:42
A megvédendő biztonság pl az, ami Ópályiban van? Csak hogy tudjam, miről beszéltek...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!