Románia csak felvevőpiacnak kell

2017. augusztus 30. 10:44

Ugyanakkor paradoxon, de Románia maga alatt is vágja a fát a nagyhatalmakhoz való dörgölőzésben.

2017. augusztus 30. 10:44
Rostás Szabolcs
Krónika

„Ugyanakkor paradoxon, de Románia maga alatt is vágja a fát a nagyhatalmakhoz való dörgölőzésben. Nem titok, hogy a nyugat-európai országok féltékenyek, és nem nézik jó szemmel, hogy a bukaresti hatóságok több mint két évtizede teljesen szervilisek Washingtonnal (lásd például a CIA-börtönök ügyét) szemben, ráadásul most is többnyire tengerentúli fegyverekre költik a pénzt, ahelyett, hogy az uniós piacot (hadiipart) helyeznék előtérbe.

Az igazán szomorú viszont az, hogy Románia a saját hadiiparát is semmibe veszi, ahelyett ugyanis, hogy a Vidombákon létesített (és nem mellékesen Francois Hollande volt francia államfő jelenlétében tavaly ősszel felavatott) Airbus helikoptergyártól rendelt volna gépmadarakat, az amerikai Bellnek tett ajánlatot. Mi ez, ha nem a nemzetgazdasági érdekek aláásása? Ha tehát ezentúl bárki Romániának a világpolitikában learatott fergeteges sikereiről hozsannázik, ne feledjük, az nem más, mint drága pénzen vásárolt buksisimogatás.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Cassi
2017. augusztus 30. 13:15
Katonai ügyekben Amerikának érdemes nyalni, és ez rövid távon nem fog megváltozni. A franciák seggét már úgyis olyan fényesre nyalták a románok, hogy csak napszemüveggel lehet belenézni. Nem sok előnyt láttak eddig az amerikaiakhoz való törleszkedésből, de sajnos ugyanez mondható el a mi oroszokhoz való törleszkedésünkről. Putyin hiába jár ide lassan minden hónapban, az orosz gazdaságból továbbra is csak az energiahordozókra van szükségünk, annak viszont nem nagy jövője van.
anaphylaxiás sokk
2017. augusztus 30. 12:38
Ajjaj...
krakken96
2017. augusztus 30. 11:19
tudjuk,hogy a hátrányokat általában előnyként próbálják tálalni a politikusok,minden országban.Romániában is a kisebbségi jogoktól elkezdve a ruszofóbiával párosított hungarofóbiát előnyként tálalják" Románia egy biztos pont a térségben,a Nato keleti bástyája"pedig valójában nyugati kölcsönből vásárolnak a nyugatiaktól meg Kínából.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!