Veres András elmehet a picsába

2017. augusztus 25. 19:41

Mit gondoljon egy hívő fiatal, aki lombikprogramban született?

2017. augusztus 25. 19:41
Schilling Árpád
Magyar Narancs

„De Veres a legdurvább választ erre a kérdésre adja: »Vajon bűnben fogannak a lombikgyerekek?« Erre az igen egyszerű kérdésre elég nehéz nem azt válaszolni, hogy »nem, még a lombikgyerekek sem fogannak bűnben, mert egy emberi élet soha nem lehet bűn«. Nagyjából minden jóérzésű ember rávágná: gyerek nem születik bűnösnek ebben az értelemben.

De Veresnek sikerül a bravúr. Ezt a három mondatot sikerül kipréselnie magából: »A gyermek tehet legkevésbé róla. A szülők pedig nagyrészt tájékozatlanok. Azt el kell mondjam, hogy a lombikbébiprogram nem járható út az élet továbbadására.« Vagyis a gyermek is bűnös, de ő legalább nem tehet róla? Mi a bánatot akart mondani Veres András? És főleg: mit gondoljon egy hívő fiatal, aki lombikprogramban született? Az ő élete nem járható út az élet továbbadására?”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 61 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
csehov
2017. augusztus 26. 18:03
Schilling Árpád beszéde a Pride-on 2017. júl. 13 : "Vannak akik azt gondolják,hogy az elképzelhető legnagyobb tolerancia az, hogy csináljátok otthon a négy fal között, de nyilvánosan ne vonulgassatok, mert zavartok. Hát képzeljétek el engem meg a húsvéti körmenet zavar. Hát most mit csináljak ezzel? Én katolikus voltam, de kiábrándultam, mert csalódtam. Azóta ez nagyon zavar, és azt kívánom, hogy a négy fal között csináljátok. Maradjatok a templomban meg otthon." "Én katolikus voltam." Az öreg Schilling Á. Ábrahámot kérdezi a hivatal: Neve?: Schilling Á. Ábrahám. Anyja neve? Goldstein Róza. Lakik? Rumbach Sebestyén utca. Foglalkozása? Libakereskedő. Vallása? ...Nézzék: Schiller Á. Ábrahámnak hívnak, anyám Goldstein Róza, a Rumbach utcában lakom, libakereskedő a foglalkozásom: mégis mit gondolnak, mi vagyok én muzulmán?
Dr Bubo
2017. augusztus 26. 15:00
Egyik kutya, másik eb...
CsakÍr
2017. augusztus 25. 23:11
@Árpi, basszus, éppen te voltál az, aki hangsúlyoztad kereszténységedet, mikor legutóbb "beszéltünk", mi történt azóta veled? Lehetséges, hogy Te is hobbikeresztény vagy, és akkor meg már úgyis mindegy. Mindegy, de azért leírom: nem ugyanaz, ha te csinálsz gyereket, meg ha mások csinálnak helyetted gyereket. Egyet, kettőt, tízet, és majd ők kiválogatják Neked, melyik a jobb gyerek, a többit meg újrahasznosítják. Emberek, érted? Van még füled, Árpád?
Sulammit
2017. augusztus 25. 22:10
Árpád! Mit gondol egy hívő fiatal, aki ezt a rendezésedet megnézi? Ezt a kérdést feltetted már magadnak? Krétakör- Lúzer Kritika a darabról. http://divany.hu/vilagom/2014/10/07/luzer/ https://www.youtube.com/watch?v=uAyQ9kvs9vc
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!