A félelem ára

2017. szeptember 12. 13:37

A 2010 utáni alkotmányos puccsot állítja be féltendőnek a kormánypárt.

2017. szeptember 12. 13:37
Friss Róbert
Népszava

„Ha látnánk még bármi értelmét, akkor a konzervatív francia Alexis de Tocqueville 1848-as sorait ajánlanánk a Fidesz figyelmébe. »A forradalmakat a népharag hozza a nyakunkba, lehet, hogy várni sokan várják, de előre megtervezni nem szokták őket; kidobott idő az után kutakodni, miféle konspirációk szülik világra az efféle eseményeket… A forradalom ugyanis spontán születik a közhangulat általános megbetegedéséből…«

Azok figyelmébe ajánljuk ezt, akik nem forró politikai őszről, hanem már külföldről szított utcai zavargásokról, polgárháborús állapotokról beszélnek. Sőt Kövér László szerint »Európa minden, az életbe keresztény gyökerekkel kapaszkodó nemzetét veszély fenyegeti. A hit, a kultúra és az azonosságtudat feladását politikai nyomásgyakorlással, a pénz és a tömegmanipuláció kifinomult eszközeivel akarják ránk kényszeríteni azok, akik uralmuk alá akarnak hajtani bennünket.«

Kik? Szándékoltan homályos beszéd: először is, el kellene dönteniük, mitől is rettegjünk. Mert az utcai zavargás még nem puccs. Még kevésbé rendszerdöntő (ellen)forradalom. Vagy polgárháború. 2006 őszén utcai zavargások voltak Budapest belvárosában. Ezeket – a közhangulat nem volt általánosan beteg – nem sikerült a Gyurcsány-kormány elleni puccsba, »forradalomba« gerjeszteni. A »fülkeforradalommá« nemesített alkotmányos puccsot csak a 2010-es, még demokratikus választások után hajtotta végre Orbán Viktor. Ennek nyolc éve alatt kiépült »demokratikus intézményrendszerét« állítja be most féltendőnek a kormánypárt.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
áfonya
2017. szeptember 12. 16:43
A balliberálisok mindig is a saját mocskukkal akarták az ellenfeleiket besározni és újra hatalomra kerülni. 2002-ben teljes erővel nyomták a lopstop kampányukat, azt állítva hogy az első Orbán Kormány lop, de ezt a legnagyobb igyekezetük ellenére, még az államtitkársági szintre emelt üvegzsebes fickó iparkodása ellenére sem sikerült. Megsúgom miért, azért mert nem minden ember tolvaj. Szerencsére a legtöbb embernek a lopás bűn! Sőt a legtöbb ember szereti a hazáját! Így hiába is vinnyognak a balliberálisok a korrupcióról, mindig csak a saját ügyeik kerülnek napvilágra! Ez akár vicces is lehetne, de sajnos inkább az emberi aljasság határtalanságára világít rá. Ilyen balliberális politikusokra nincs szükség, hatalomra soha nem juthatnak!
Kup Lung
2017. szeptember 12. 14:39
A 2010 utáni alaptörvényünkkel a többi ex szoci országhoz képest el is késtünk hisz ők a szovjet mintájú alaptörvényüket lecserélték akkora. Nálunk valahogy megfelelt a szovjet típus az addigra kifejlődött új típusú politikai fajnak a ballibernyákoknak . --- Tehát elkésve bár de csak megszületett 2011-re . Ami eme cikk írójának nem tetszik de ez lényegtelen . --- Közel álltunk a polgárháborúhoz 2006-ban amibe a fent említett faj sodort minket . De éppen a jobboldal nem szállt be a túl szélsőséges bár érthető felháborodás hullámba (legalább is teles erővel) . Ez akadályozta meg pusztán a hatalmon lévők elkergetését és a polgárháborút tehát . --- Manapság sem a magyar ballibernyákok tüntetésétől kell tartani . Az jogilag helyén van még ha nincs is indok rá (majd találnak) . ---- Itt inkább a vezetőik újabb nemzetárulásától kell tartani akik az idegennel rontanak ránk ismételten . A modern világban ez nem hadakat jelent mint 56-ban ahogy ránk hozták hanem sokkal kifinomultabb eszközöket . Ennyit azért fejlődött a világ . Tehát országunk elleni propagandát (média és NGO támadások) , lejáratást , pénzelést , neoliberalizmusra hivatkozó érdekféltést . Ilyenek mértéktelen használata kétségtelenül megingathatja az ország helyzetét . Ezt a részét nem nézném le tehát . ---- De ballibernyákék festékdobálása történelmi épületeink ellen vagy az Oktogonon való őrjöngésük még nem polgárháború valóban . Ez a része inkább nevetséges .
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!