Vereség Németországban

2017. szeptember 25. 22:32

A budapesti tüntetések „európázása” egyszerűen nevetséges. Orbán Viktor páriából mainstream európai politikussá válik.

2017. szeptember 25. 22:32
Tamás Gáspár Miklós
Kettős Mérce

„A jobboldal nyugodtan ünnepelhet. (»Budapest gratulál« – írta Orbán Viktor a honlapján; azt nem mondta, kinek; nyilván a győztesnek, amely az AfD. Akármilyen összetételű lesz a következő koalíciós kormány, a CDU/CSU kénytelen lesz jobbra húzni. A Németországi Szociáldemokrata Párt, az SPD valósággal összeomlott.)

A liberális Európai Unió elleni támadás sikerrel járt. Görögország tönkretétele után, a Brexit és Kelet-Közép-Európa nacionalista, konzervatív fordulata után, az autoritárius és munkásellenes Emmanuel Macron akciói után (mellesleg: az aggasztó berlini hírek mellett elsikkadt, hogy a francia szenátusban konszolidálódott a jobboldali fölény), a spanyol-katalán konfliktus és az olaszországi zűrzavar idején – ráadásul az Oroszország nyugati határán tapasztalható feszültségre és a balkáni konfliktusok újbóli föllángolására az EU-nak semmi hatása – a magyarországi és más kelet-európai »balliberális« ellenzékeknek »Európához« fűződő reményei semmivé lettek:

A németországi választások után a budapesti tüntetések »európázása« egyszerűen nevetséges. Orbán Viktor páriából mainstream európai politikussá válik – s ez még inkább így lesz, ha (amint várható) Ausztriában és Csehországban is a reakció kerül hatalomra.

A vereség teljes és maradéktalan.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 110 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
egy genetikusanalattvaló
2017. szeptember 27. 02:10
"a reakció kerül hatalomra" Még szóhasználatában is a legsötétebb kommunista időket idézi. A 40-es évek végén a kommunisták aggatták a reakciós jelzőt bárkire, aki nem közéjük tartozott. A hatvanas évektől kezdve már a kádárista időkben lassan kikopott a közbeszédből.
antioxi
2017. szeptember 26. 22:10
Eddig tartott a német nép hülyítése. A lázadás kezdeti szele lengi be Németországot. Lázadás a polkorrekt-ség, a liberal-fasizmus, a hazafiatlanság és az iszlám térhódítása ellen. Törvényszerű volt.
néhai Ch.Pilot
2017. szeptember 26. 21:21
"... ha (amint várható) Ausztriában és Csehországban is a reakció kerül hatalomra." Na, ácsi! Várgyunk egy pillanatot! Nemde, ez a pasi a "rendszerváltó ellenzék" egyik leghangosabb figurája volt 1989-90 táján? Vagyis elvileg antikommunista. Vagyis elvileg a "reakció" egyik képviselője... Viszont ebből a mondatából mintha a reakciót valami káros dolognak tartaná... mint a kommunisták. Nem értem... :-)
oskar
2017. szeptember 26. 20:31
Nem igazán érti TGM, hogy miért nem kell a többségnek a balliberális kormányzás és azt csak csalással vagy nagy átveréssel lehet létrehozni, azután diktatúrával fenntartani. Hiszen ő könnyen beszél mert a hatalom környezetéből kapja javadalmát és így külföldön taníttahatja gyerekeit. Mert ha három kemény másodállás jövedelméből elvesznek azért, hogy a dolgozni nem akarók családját támogassák, akkor talán kapisgálná.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!