Jót, rosszkor: kell-e legalizálni a marihuánát és az eutanáziát?

2017. október 09. 18:07

Nem titkolom tovább, mindkét kérdés törvényi szabályozását én is fontosnak és sürgetőnek tartom, mi több, a liberalizációnak régi és eltökélt híve vagyok.

2017. október 09. 18:07
Haskó László
Magyar Narancs

„Aligha fogalmazhatott volna meg „az utca embere” számára kevésbé vonzó üzenetet frissen bemutatott választási programjában a modern baloldali liberális párt (az Együtt), mint a marihuánafogyasztás szabaddá tételének és az eutanázia bevezetésének ígéretét. Pedig aki megtette – a választmányi elnök, Szigetvári Viktor –, tapasztalt kampányszakember, a párt elnöke, Juhász Péter pedig, az egykor másodikként amortizálásra ítélt magyar politikus, akit éppen »kendermagos« nézetei miatt próbált ledarálni a fideszes agytröszt.

Nem titkolom tovább, mindkét kérdés törvényi szabályozását én is fontosnak és sürgetőnek tartom, mi több, a liberalizációnak régi és eltökélt híve vagyok.

A jelenleg érvényes tiltás ugyanis csak a társadalmi béke megbontását, újabb (üldözhető) kisebbségi csoportok támasztását, és a szervezett bűnözés erősödését eredményezi.

Ezért mondhatjuk, hogy nem keveseket érintő marginális kérdést állítanánk a megoldandó problémák sorának elejére, hanem a demokratikus köztársaság viszonyainak egyik sine qua nonját, a személyes autonómia, a személyes szabadság egyik fontos vetületének kérdését. Szabadság nélkül nincs társadalmi béke, anélkül pedig nem is álmodhatunk a sokat emlegetett és a többség által áhított »normális országban normális életről«.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 48 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Agnieszka
2017. október 11. 10:15
A törvényesített eutanázia olyan kaput nyitna ki, amit elég nehéz ellenőrizni. Bármiféle drogliberalizációról pedig szó NE essék!
Zsolt75
2017. október 10. 19:17
Elég az egyiket. Végülis a drog az eutanázia egy formája.
makapaka2
2017. október 10. 16:33
Szerencse, hogy nem vagy törvényt megszavazó helyzetben Haskó. Írogass csak a Magyar Narancsba.
balbako_
2017. október 10. 15:03
A maffiózók mindig abból indulnak ki, hogy a kurvák futtatásában, a drogban nagy pénzek vannak ezért kéne legalizálni, hogy az "üzletemberek" jól kereshessenek ezen is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!